MGC BAŞKANI CEMİL AYDOĞAN;` PROF. D.R İSMAİL BEŞİKÇİ`YE SAYGI DUYARIM ANCAK...`

Ortadoğu yaradılışla beraber Dinler tarihi ve Allah tarafından insanlığa gönderilen tüm peygamberlerin Dini Siyasi ve toplumsal olarak yaşamlarını sürdürdüğü coğrafyanın adıdır.

Mardin 21.01.2017 10:17:13 0
MGC BAŞKANI CEMİL AYDOĞAN;` PROF. D.R İSMAİL BEŞİKÇİ`YE SAYGI DUYARIM ANCAK...`

Ortadoğu yaradılışla beraber Dinler tarihi ve Allah tarafından insanlığa gönderilen tüm peygamberlerin Dini Siyasi ve toplumsal olarak yaşamlarını sürdürdüğü coğrafyanın adıdır. Tarihte kim bu coğrafyaya hakim olmuşsa Dünyaya hükümetmek istemiştir.

 

Dünyanın herhangi bir bölgesinde egemen olan güçlü devletler de bu coğrafyayı ele geçirmek için şimdiye kadar ekonomik ve siyasi olarak bu bölgeye sahip olmak istemiştir.Emperyalist sistemlerin birinci Dünya savaşında Ortadoğu coğrafyasındaki harita değişikliği Kendilerine göre yetersiz kaldı gerici yobaz insanlık düşmanları işid gibi terör örgütlerini hem ortaya çıkartarak hem bahane ederek kendilerine göre yeni bir harita peşindedirler.

 

Bu saldırılar Ortadoğunun tarihinden gelen siyasi ve modern sermaye işgaleridir.Bu pırojelerede dikkat etmek lazımdır. Bölgedeki kanlı çatışmalar Emperyalist amaçlara hizmet etmektedir.Onun için ne bahasına olursa olsun işidin tasfiyesiyle beraber devam eden bu kanlı çatışmaları mutlaka durdurmak lazımdır. Tarihin en büyük satranç tahtasını içinde barındıran bu esrarengiz coğrafyayı başka coğrafyalar ile emsal tutmak Dünyaya iğne deliğinden bakmak anlamına gelmektedir. Sayın beşikçiye sadece bir örnek vermek istiyorum.PKK legal ilegal örgütlerini kurarken çalıştaylar veya konferanslar yaparakmı bu örgütsel yapıları oluşturdu elbette hayır; ancak PKK hareketi silahı ve şiddetti temel hedef seçtiği, Demokrasiyi ikinci ve üçüncü pılanda bıraktığı için güçlü legal kadroları oluşturma imkanlarına sahip olamadı.Ve kendilerinde Barış uzlaşma ve Demokrasi direksiyonu tecrubesi olmadığı için kaza üstüne kaza yaparak bugünlere kadar geldiler. Ve halkımızın tüm ısrarlarına rağmen hendek savaşında şehir savaşı ile kitle desteklerini de büyük çapta kaybettiler

 

. Sayın Beşikçi geçmiş te yaşanan bu deneyimler ışığında üç Kürt partisi silahsız, şiddet ve teröre karşı cesaret ile dura bilen, sadece bu coğrafyada kendilerine Kürt sorunun çözümü, Barış ve Demokrasiyi rehber yaparak birleşme için çok önemli bir adım atmışlardır.Tüm duyarlı insanların bu sürece destek vermeleri gerekirken bu coğrafyalarda insan kanının oluk oluk akıtıldığı bir ortamda Barışın hayati derecede önümüzde durduğu bir dönemde bu siyasal birleşme taleplerine karşı modası geçmiş Marksist yöntemlerden esinlenerek vay efedim çalıştaylar ve konferanslar niye yapılmıyor gibi talepler bilerek veya bilmeyerek bu süreci sabote etmek anlamını taşımaktadır.Kaldıki bu kiritik ortamda böylesi talepler gereksiz bir zaman kaybına da neden olacaktır. Yeni bir sayfanın açılması için bu fedekarlığı yapan siyasi parti başkanlarına kurumsal olarak teşekür ediyorum.Bu çalışmalar yapılırken Kürdistan Devlet Başkanı sayın Mesut Barzani ile istişarelerin yapılmasına özen gösterilmeye dikat edilmelidir. Göç yolda düzelir. Yolunuz açık olsun Allah yar ve yardımcınız olsun.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.9° / 20.1°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21