``MFÖ gibi olmak en büyük düşümüz``

Önce ismi sonra şarkılarıyla dikkat çeken Türk rock müziğinin en yeni grubu DEV kendilerine yıllara damga vuran MFÖyü örnek aldıklarını söylüyor.

Turizm 27.01.2014 15:11:13 0
``MFÖ gibi olmak en büyük düşümüz``
Geçtiğimiz yıl yayınladıkları Dans Et şarkısı ve ses getiren video klipleriyle müzik sektörüne iddialı bir giriş yapan DEV, yeni albümlerinin başarısının mutluğunu yaşıyor. Prodüktörlüğünü Demir Demirkanın yaptığı yeni albümleri Akıl Tutulması ile hayranlarının karşısına çıkan DEV, özellikle gençlerden gördüğü ilgiden oldukça memnun.
Liseler arası müzik yarışmalarında yakaladıkları başarının ardından müzik sektörüne adım atmaya karar veren Baran Bayraktar ve Kaan Metinin oluşturduğu DEV grubu, bu albümle birlikte Türkçe sözlü rock müziği türünde en yenilikçi isimlerden biri olarak yerini şimdiden aldı.
Müzik dünyasına girerken amaçlarının kendi alanlarında farklı bir yerde durmak olduğunu söyleyen DEV, en büyük hayallerinin MFÖ gibi kalıcı bir grup olmak olduğunu belirtiyor. "Tarzlarından ve sanatçı kişiliklerinden ödün vermeyen MFÖ gibi kalıcı olmak en büyük düşümüz..." diyen DEV, önümüzdeki günlerde verecekleri konserlerle müzikseverlerle bir araya gelecek.
 
Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç`a Özel açıklamalarda Bulunan DEV Gurubu Özel Röportajını gururla sunuyoruz.
  
Demir Demirkanın desteğiyle müzik piyasasına giren Dev grubu, Akıl Tutulması isimli albümleriyle çok konuşulan bir başlangıç yaptı. Grup üyeleri albümün çıkış sürecini ve ilginç hikayelerini anlattılar
*Öncelikle sizleri tanıyabilir miyiz? Baran Bayraktar ve Kaan Metin kimdir, daha öncesinde müzik geçmişleri var mıdır?
İtalyan Lisesinden arkadaşız, o yıllarda birlikte müzik yapmaya başladık . Şu anda  Bilgi Üniversitesinde okuyoruz.
*Grup ismi olarak Dev nereden aklınıza geldi?
Albüme girmeden bir şarkımız vardı adı Dev kişilik tek kadroydu.  Sert bir şarkıydı. Albüme koymaktan vazgeçmiştik. Mesama sanatçı ismi vermemiz gerekti ve saatler kala biz hâlâ grup ismine karar vermemiştik. O şarkıyı da pek severdik. Grubun ismi Dev olsun dedik. Belgelere Dev ismini yazıp, yolladık.   
DEMİR DEMİRKANIN DESTEĞİ BÜYÜK BİR ŞANS 
*Bu  kadroyu nasıl bir araya getirdiniz? Sizi harekete geçiren ne ya da kimler oldu?
Dev, İtalyan Lisesinde kurduğumuz yakin arkadaşlığın müziğe yansıması. Liselerarası Müzik Yarışmasında yakaladığımız başarılardan sonra bar konserleri vermeye başladık. Daha sonra Demir Demirkanla tanışarak şarkılarımızı kaydetmeye ve bir albüm yapmaya karar verdik. 
*Demir Demirkan ile bir araya gelme süreciniz nasıl gelişti?
İlk olarak Demir Abiyle biri vasıtasıyla tanıştık. Demir Abi şarkılarımızı çok beğendi ve ardından da stüdyo  kayıtlarına başladık. 
*Yeni çıkan albümünüzün aranjörlüğünü de Demir Demirkan üstlendi, bu sizin için ne ifade ediyor?
İlk albümümüzde Demir Demirkan gibi önemli bir müzisyen ile çalışmak bizim için çok önemliydi. Daha yolumuzun başındayken, tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanabileceğimiz, güvendiğimiz bir müzisyenin elimizden tutması bizim için gerçekten büyük bir şans oldu. Böylece de oldukça kaliteli bir iş çıkarmış olduk.
BİRÇOK MÜZİK TARZINDAN ETKİLENİYORUZ
*İlk olarak bir maxi single hazırladınız Dans Et parçasına bir de klip çektiniz. Albüm öncesi hazırladığınız bu maxi single ile neyi amaçladınız tam olarak?
Bu kararı prodüksiyon şirketimizle birlikte aldık. Piyasaya direkt bir albümle giriş yapmaktansa iki ayrı versiyonu olan bir şarki ve kliple çıkmak istedik. Şarkı da yaz ayına uygun bir şarkı olduğu için ön tanıtımımız açısından iyi olacağını düşündük ve böyle bir karar almış olduk. Dolayısıyla hem bu süreçte tecrübe edinmiş olduk hem de albüm öncesi güzel bir başlangıç sinyali vererek bir beklenti yaratmış olduk.
*Müzik sektörüne yenilikçi bir giriş yaptınız... Tarzınız biraz rock, biraz elektro gibi. Siz nasıl tanımlıyorsunuz kendi tarzınızı, müziğinizi?
Müzik tarzımızı tek bir kelimeyle özetlemek zor, single da zaten bunun biraz habercisi niteliğindeydi. Albümde farklı tarzlardan farklı şarkılar var ama genel olarak rock müziğin etrafında dolaşan birçok müzik tarzından etkileniyoruz.
*Albümden konuşalım biraz da. Demir Demirkan size bu aşamada ne kadar yardımcı oldu? Ayrıntıları sizden dinleyebilir miyiz?
Şarkıların hepsinin söz ve müziği bize ait. Demir Demirkan bu noktada bize şarkıların formu ve bütünlüğü konusunda oldukça yardımcı oldu. Kendisiyle tanışmadan önce, bu şarkılar progressive yapılara sahip ve içinde birçok farklı fikri barındıran dağınık şarkılardı. Demir Abi bu dağınık parçaları birleştirmemizde ve aranje etmemizde yardımcı oldu diyebiliriz. Aynı  zamanda vokal koçluğunu yapan Demir Demirkan şarkıların back vokallerine de imza attı.
POPÜLER MÜZİK PİYASASINDA KENDİMİZİ HAYAL ETMİYORDUK 
*Türkiyede müzikle uğraşmak ve devamını getirebilmek biraz cesaret isteyen bir durum... Bu yola koyulmadan önce korkularınız ve endişeleriniz oldu mu?
Bu yola çıkmadan aramızda tartıştığımız konulardan biri de buydu. Açıkçası kendimizi popüler müzik piyasasında pek hayal edemiyorduk. Şarkıların aranje edilmeden önceki halleri kısıtlı bir kesimin dinleyebileceği şarkılardı fakat albüm sürecinden sonra yeni aranjmanlarla yenilenen ve güçlenen şarkılar da bize cesaret verdi diyebiliriz. Aynı zamanda gerek Demir Abi olsun, gerek bu yolumuzdaki diğer insanlar,  çok destek olarak bizi bu dünyaya hazırladılar.
*Akıl Tutulması albümünüzün ismi. Tıpkı grup ismi gibi bu da enteresan olmuş.
Bu anlattığımız müzik tarzımızdan dolayı bu isimden yola çıktık. Albümü dinlerken bir funk parçadan , hard rock parçaya  sonra da bir remix, ardından duygusal parça gelince insanın aklı tutuluyor. Bu isim bu yüzden cuk oturdu. Albümün tamamını dinlerken aklımız tutuluyor. Ve hak vereceksiniz o duyguların değişimini şarkılarda duyunca.


ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ
HABER VE RÖPORTAJ:ABDULLAH ORTAÇ
 

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00