Mezitli?ye yeni kardeş geliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, yılda 30 milyon turistin ziyaret ettiği Niegara Şelalesi?nin bulunduğu Niegara kenti belediyesi ile Mezitli Belediyesi?ni kardeş şehir yapacaklarını bildirdi.

9.05.2016 12:25:01 0
Mezitli?ye yeni kardeş geliyor

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, yılda 30 milyon turistin ziyaret ettiği Niegara Şelalesi’nin bulunduğu Niegara kenti belediyesi ile Mezitli Belediyesi’ni kardeş şehir yapacaklarını bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Sezgin Tanrıkulu ile birlikte Kanada’nın Ontario Eyaleti’nde bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Sağlar, Kanada CHP Örgütü Başkanı Halil Sivri İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Kanada örgütü üyeleri ile birlikte Kanada Ontario Eyaleti Sosyal Demokrat Parti (MPP) Niagara Milletvekili Wayne Gates’i ziyaretlerinde CHP'nin Kanada'da örgütlenmesi üzerine konuştu. Bu arada Mersin Mezitli Belediyesi ile Niagara İlçesini kardeş şehir yapma talebini iletti.

Başarılı bir görüşme olduğunu dile getiren CHP’li Sağlar, “Birçok konuda anlaştık.

Gates bu konuda çalışacağını söyledi. Ontario eyaletinde Niegara Şelalesi’nin bulunduğu Niegara kenti belediyesi ile Mezitli Belediyesi’ni kardeş şehir yapıyoruz. Niagara Milletvekili Wayne Gates ve belediye yetkilileri ile görüştük. Mezitli Belediye Başkanı Neset Tarhan’ın da bilgisi olduğu görüşme oldukça olumlu geçti. O kentte yaşayan Saffet Mumtaz'ın girişimi ve takibi ile başlayan bu proje Haziran kadar gerçekleşecek. Niagara’ya yılda 30 milyon turist geliyor. Mezitli kentini tanıtmak için çok önemli bir fırsat” bilgisini paylaştı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35