MEZARLIK HOCALARINA ÖZEL EĞİTİM VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda görev yapan kadrolu imam, gassal ve taziye elemanlarına, Kur?an-ı Kerim ve hitabet alanında bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla özel eğitim veriyor.

15.10.2015 10:56:57 0
MEZARLIK HOCALARINA ÖZEL EĞİTİM VERİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, mezarlıklarda görev yapan kadrolu imam, gassal ve taziye elemanlarına, Kur’an-ı Kerim vehitabet alanında bilgi ve becerilerinin artırılması amacıylaözel eğitim veriyor. 
Yenimahalle Müftülüğü tarafından hazırlananeğitim programına, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 56 din görevlisi katılıyor. 
Diyanet İşleri Bakanlığı’ndaki hizmet içi eğitim uygulaması ile eşdeğer olarak Yenimahalle Müftülüğü tarafından hazırlanan eğitim programı,Karşıyaka Mezarlığı Sosyal Tesislerinde gerçekleşiyor..
Yenimahalle Müftülüğü eğitim uzmanları tarafından hafta içi günde 3 saat olarak hazırlanan ders programı,4 haftada tamamlanacak. 
Yenimahalle Müftülüğü eğitim programı çerçevesinde Mezarlıklar Şube Müdürlüğü din görevlilerinin, Kur’an-ı Kerim ve hitabet alanında bilgi ve becerilerinin artırılması amaçlanıyor, hatasız konuşabilmeleri için teorik ve uygulamalı dersler veriliyor. 
Din görevlileri, Kur’an-ı Kerim’i daha güzel okumanın ve içeriğini vatandaşlara daha net ve anlaşılır biçimde anlatabilmenin yöntemleri üzerinde hem teorik hem de pratik olarak çalışıyorlar.

-ÜST DÜZEY HİZMET İÇİN, SÜREKLİ EĞİTİM-
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şubesi Müdürü Ali Açıkgöz, hizmette en üst düzeyi yakalamak için hizmet içi eğitimin her aşamada gerekli olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:
“İmamlarımız ve diğer din görevlilerimiz,mezarlıklarda defin işlemleri sırasında görevlerini yaparken,yakınlarını son yolculuğuna uğurlayan vatandaşlarla göz göze temasta bulunuyorlar. Zaman zamanda kederli vatandaşlarımızın acılı ruh hallerinden etkileniyorlar. İmamlarımızın ortama uygun bir iletişim kurmaları, onların acılarını paylaşmaları önem taşıyor. İmamlarımızın ve din görevlilerimizin bilgilerini daha iyi ifade etmeleri ve hizmeti en üst düzeye çıkarabilmeleri için biz bu hizmet içi eğitim kursunu gerekli gördük. Kurs süresince yapılacak çalışmayla, din görevlilerimizin hem Kur’an-ı Kerim’i daha iyi okuyacaklarını, hem de hitabet güçlerini artırarak acılı vatandaşları daha doğru ve kolay teselli etme imkanıbulacaklarını ümit ediyorum.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56