METROPOLİT SALİBA ÖZMEN'DEN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde açılan Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı nedeniyle Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

15.08.2023 19:43:00 0
METROPOLİT SALİBA ÖZMEN

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde açılan Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı nedeniyle Rektör  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin Süryaniyat alanında gerçekleştirdiği lisans, yüksek lisans ve farklı akademik çalışmaları yararlanarak takip ettiklerini ifade eden Metropolit Saliba Özmen, bu çalışmalara öncülük eden Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’ın çabalarının ve ilgisinin de çalışmalara ivme kattığına şahitlik ettiklerini söyledi.

 

Bütün bu çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini belirten Özmen, başta Rektör Özcoşar olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarını sunduklarını sözlerine ekledi.

 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, 2009 yılında Türkiye’de Yaşayan Diller Enstitüsü çatısı altında açılan üç önemli anabilim dalından birisi olan Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalında Lisans düzeyinde Süryani Dili ve Edebiyatı, Yüksek Lisans düzeyinde Süryani Dili ve Kültürü Anabilim Dalı bölümleri çeşitli dil kursu, araştırma, tez çalışmaları, çeviriler ve projelerle Türkiye’de ve dünyada Süryaniyat alanına yeni bir soluk getirdiklerini anlattı. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar, doktora programıyla da birlikte Süryani Dili, kültürü, teolojisi, literatürü ve tarihi konularında bilgi sahibi, Süryani dilinde bilimsel yeterliliğe sahip, Mardin ve bölgenin yapısına uygun olarak disiplinlerarası çalışmalar yapabilen ve alana ilişkin yapacağı lisansüstü ihtisas ile beraber dünya çapında söz sahibi olabilecek geçerli bilimsel formasyona sahip donanımlı akademisyenler ve araştırmacılar yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

 

 

Rektör Özcoşar, Süryaniyat alanına ilgi duyan ve katkı sunmak isteyen bütün araştırmacıları üniversitelerine çağırarak bu alana katkı sunmaya davet etti. Mardin Artuklu Üniversitesinde açılan Süryani Dili ve Kültürü Doktora Programı dünyada bir ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 

  •  


 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19