MERSİNLİLERİ BÜYÜLEDİLER!

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Türkiye'ye gelen ABD'li soprano Angel Joy Blue, ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Mersinliler'e büyülü bir sanat gecesi yaşattı.

8.06.2014 15:13:27 0
MERSİNLİLERİ BÜYÜLEDİLER!

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen ABD’li soprano Angel Joy Blue, ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Mersinliler’e büyülü bir sanat gecesi yaşattı.

 Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı konser öncesinde, Mersin Kültür Merkezi’ni tamamen dolduran sanatseverlere ve Blue`nun etkinliğe katılması için emek veren ABD Adana Konsolosluğu adına Kültür Ataşesi Susan Wilson`a teşekkür etti.

 Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Pirolli ile açılışını yaptığı konserin ilk bölümünde sahneye çıkan soprano Angel Joy Blue, Wagner, Puccini, Gershwin ve Verdi`den eserler seslendirdi. Bir çok uluslararası ödülü sahibi olan Blue, parlak sesi, kıvrak üst tınıları, `dumanlı` tabir edilen orta tınıları ve özel ses rengiyle tanınıyor. İzleyicilerin güçlü ve uzun süreli alkışlarla kutladığı soprano, performansının sonunda göz yaşlarına boğuldu. İlk defa geldiği Mersin halkının kendisini büyülediğini söyleyen Angel Joy Blue: “Yoğun ilginiz beni çok duygulandırdı, onurlandırdı. Umarım davet alır bir çok kez daha gelirim. Bana bu mutlu anları yaşattığınız için çok teşekkür ederim. Burası çok güzel bir şehir. Beni bu kadar mutlu ettiğine göre, buradaki insanlarda çok mutlu insanlardır" dedi.

 Pirolli yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserin ikinci yarısında ise Beethoven`ın 5. Senfoni`sini sanatseverlerle buluşturdu. 1995 yılında Türkiye’ye yerleşen ünlü İtalyan Şef Antonio Pirolli, Mersin’de  de izleyicileri içtenliği ve enerjisine hayran bıraktı.

 

‘’Haberin Olduğu Her Yerde’’

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 

 


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00