MERSİNLİLERDEN NKP STANDINA YOĞUN İLGİ

Hükümetin nükleer santral ısrarlarına karşın, Mersin 5. Uluslararası Narenciye Festivali'nde binler, ‘nükleer hayır' dedi.

17.11.2014 17:32:00 0
MERSİNLİLERDEN NKP STANDINA YOĞUN İLGİ

Hükümetin nükleer santral ısrarlarına karşın, Mersin 5. Uluslararası Narenciye Festivali’nde binler, ‘nükleer hayır’ dedi.

 Mersin 5. Uluslararası Narenciye Festivali’nde stant açan Nükleer Karşıtı Platform (NKP), binlerce kişiye ulaştı. İki gün süren festival süresince açılan stantta nükleer santrallere karşı açılan imza kampanyasına 5 bin kişi imza atarak destek verirken, yaklaşık 10 bin vatandaş bilgilendirildi. Ayrıca düzenlenen uçurtma ve balon şenliği ile çocukların güzel vakit geçirmeleri sağlanarak, nükleer karşıtlığı desteklendi.

 “NARENCİYEYE EVTE NÜKLEERE HAYIR”

 NKP Mersin Dönem Sözcüsü Seyfettin Atar, ‘Narenciyeye evet, nükleere hayır’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, platform bileşenlerinin iki gün boyunca binlerce vatandaşa ulaştığını söyledi. 5 bin nükleer karşıtı imza ve 10 bin kişiyi bilgilendirmenin Mersin için önemli rakamlar olduğunu ifade eden Atar, “Görüldüğü gibi Mersin halkı narenciyesine sahip çıkmakta, geleceği için nükleere hayır demektedir. Halkın iradesi göz ardı edilerek yapılmak istenen nükleer santral kabul edilmemektedir” dedi.

 ÇOCUKLAR İÇİN DOĞAYI KORUYALIM

 Yapılan uçurtma ve balon şenliğini ise gerek halk ile kaynaşma ve gerekse de gelecek nesiller olan çocuklara çevrenin korunması bilincinin aşılanması adına önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Atar, “Yarının büyükleri olan bugünün çocuklarını doğayı korumaları için bugünden eğitmek, bilinçlendirmek her yurttaşın başlıca görevidir. Onlara bırakacağımız en güzel miras doğadır. Bu nedenle doğamıza, dünyamıza sahip çıkalım ve korumak için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyelim” diye konuştu. 


ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19