Mersinli Rotaryenler Başkan Kocamaz`ı konuk etti

Mersin Rotary Kulübü ve Akdeniz Rotary Kulübü, ortaklaşa düzenlediği toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz?ı ağırladı.

23.11.2016 16:43:33 0
Mersinli Rotaryenler Başkan Kocamaz`ı konuk etti

Mersin Rotary Kulübü ve Akdeniz Rotary Kulübü, ortaklaşa düzenlediği toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ağırladı. Toplantıda; kulüplerin belediye ile birlikte hayata geçirmeyi planladığı sosyal projelerin yanı sıra Mersin’in sorunları, kentin vizyonu, alt yapı çalışmaları konuşuldu.

 

Mersin Rotary Kulübü’nün 2 bin 172., Akdeniz Rotary Kulübü’nün bin  763. toplantısı ortaklaşa gerçekleşti. Gelenekselleşen toplantıların bu haftaki konuğu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz oldu. Mersin HiltonSA’da gerçekleşen toplantının açılışını “Rotary insanlığa hizmet eder” sloganıyla Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bucuge ve Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu gerçekleştirdi.

 

“ROTARY KULÜPLERİ ATATÜRKÇÜDÜR”

 

Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, gönüllülük esasında çalıştıklarına dikkat çekerek, “Amacımız insanlığa hizmettir, gönüllülük esastır” dedi.

 

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bucuge de elde ettikleri bilgi birikimini kente aktarmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Rotary kulüpleri Atatürkçü, vatanını milletini seven bir kurumdur. Bütün rotary kulüpleriile Mersin'ehizmet etmek için çalışıyoruz" dedi. Bucuge, Rotary Kısa Film Festivali'nin Mersin'de yapılmasını sağladıklarını, festivalin önümüzdeki Mart ayında gerçekleşeceğinin bilgisini verdi.  Rotaryenlerin, şehit ailelerinin diş tedavisini yapmak için hazırladığı projeden bahseden Bucuge, onlara özel olduklarını htirmek için özel ilgilenmek istediklerini belirterek, projenin Meclis'ten bir an önce geçmesini beklediklerini söyledi.

 

MERSİN ZOR BİR ŞEHİR

 

Toplantının organizsayonunu gerçekleştiren kulüplere ilgilerinden dolayı teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, kentin sorunlarını, belediyenin çalışmalarını anlattı. Mersin'in zor bir şehir olduğunu dile getiren Kocamaz, en önemli sorunlardan birinin ulaşım olduğunu vurguladı. ulaşım sorununu çözmek için kentin farklı noktalarına 20 adet bat çık yapmayı planladıklarını ifade eden Kocamaz,  şunları dile getirdi:

 

"Bizim olduğumuz yerde yapılacak iş, vatandaşa verilecek hizmet kaliteli olacak.  Büyükşehir Belediyemiz tarafından Mersin Araştırma Merkezi kurduk. Öncelikle bir yoksulluk haritası çıkardık ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek vermeye çalışıyoruz. Ama sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu işleri yürütebilmemiz mümkün değil. Sizin gibi kurumlara ihtiyacımız var. İşini özümseyecek ve sahip çıkacak herkesle bu yola çıkmaya hazırız. Biz ‘Mersin’i birlikte yönetelim, birlikte büyütelim’ dedik. Bu sebeple Mersin’in hayrına olacak tüm projelerde birlikte hareket etmeye hazırız. Mersin’de söz verdiğimiz tüm hizmetleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şehrin anayasası sayılacak bir imar planı yoktu. Kentin ihtiyaçlarını karşılayacak bir ulaşım master planı yoktu. Bunun için göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Bunlar da bugünden yarına olabilecek şeyler değil. Uzun zaman alıyor. En son Eylül ayında 1/100 binlik planlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. Şu anda da Bakanlıkta. " Kocamaz, bir soru üzerine 1/ 5 binlik planının 1/100 binlik planın onaylanmasının ardından bakanlığa gönderileceği bilgisini verdi.

 

Mersin Rotary Kulübü Başkanı Cem Bucuge ve Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Neslihan Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a toplantıya katılımından dolayı teşekkür ederek, bir plaket takdim etti.

 

Toplantıda; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Aralık 2016 tarihinde düzenlenecek olan ‘2. Uluslararası Mersin Maratonu’nun tanıtımı da yapıldı.

 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19