MERSİNLİ MİNİBÜSÇÜLERDEN `ŞEHİR HASTANESİ HATTI`TEPKİSİ

Mersin?de yeni yapılan Şehir Hastanesine sadece belediye otobüslerinin yolcu taşımasına izin verilmesi minibüsçülerin tepkisine neden oldu.

2.03.2017 09:22:29 0
MERSİNLİ MİNİBÜSÇÜLERDEN `ŞEHİR HASTANESİ HATTI`TEPKİSİ

Mersin’de yeni yapılan Şehir Hastanesine sadece belediye otobüslerinin yolcu taşımasına izin verilmesi minibüsçülerin tepkisine neden oldu.

 

Vatandaşlar şehir merkezinden uzak bir noktaya yapılan hastaneye ulaşmakta güçlük çekerken hastaneye hat verilmediğini iddia eden minibüsçüler ise mağdur olduklarını ifade ediyor. 

  

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Aziz Biricik Mersin’eşehir hastanesi adı altında koca devasa bir yatırım yapıldığını kaydetti.

Yap İşlet Devlet Modeli ile yapılan hastanede Diva Holding’e günlük 7 bin kişi gibi belirli bir vaatlerde bulunulduğunu ifade eden Biricik,ancak kendi esnafları yanı başında olmasına rağmen oraya bu taşıma hizmetini veremediğini, insanların oraya taşınamayınca da  bu vaatlerin yerine getirilemeyeceğini kaydetti.

 

HASTANEYE YOLCU TAŞIYAMADIĞI İÇİN ESNAFIMIZ MAĞDUR

 

“Bizim esnafımız Mersin'in her tarafına yolcu taşımaktadır” diyen Biricik “Yeni hastaneye yolcu taşımakta onların asli görevi olmasına rağmen çalışmasına belediyemiz bir şekilde izin vermedi. UKAME kararı olması gerekiyordu. UKOME'ye müracat etmemize rağmen Belediye Başkanımız bu konuda kesinlikle sadece belediye otobüsleri girecek belediye otobüsleri taşıyacak diyor. Bizim esnafımız hastaneye yolcu taşıyamadığı için mağdur duruma düşmüştür. Eğer burada bir yatırım varsa eğer burada bir hizmet varsa toplu taşımacılar olarak, biz minibüsçüler olarak biz yıllardır bu kente hizmet yapmaktayız bu, kentte toplu taşıma ve ulaşımını yapmaktayız. Neden biz gitmeyelim?.Neden biz taşımayalım? Belediye başkanımızın bu esnaflara karşı tavırlarını bende anlamış değilim” şeklinde konuştu.

Devletin yapılan yatırım karşısında Diva Holdinge günlük 7 bin kişi taahhütte bulunduğunu hatırlatan Biricik şunları söyledi:

“Buna rağmen minibüsçülerin oraya gitmesinde sıkıntı oluşturulmasını ben anlamış değilim. Eğer bu taahhüdü belediye yapsa idi şimdi 2-3 bin insan ancak gidip gelebiliyordu. Biz bu konuda hakkımız olan bir şeyin verilmesini istiyoruz. Toplu taşıma yapıyoruz. Bizim kayıtlı üyelerimiz var. Kooperatiflerimiz var. O kooperatiflerimizin gitmesi gerekiyorsa

Sayın Başkanımızdan bu konuda gündeme alıp UKOME kararından geçirmesini istiyoruz”

 

BİZ BU KENTE HİZMET VERİYORUZ

 

Biricik kendilerinin bu kente hizmet yaptığını anlatarak “Bu kentte illaki insanlarımızı oraya taşıyacağız. İnsanlarımıza sağlıklı ulaşımı konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Bunun için UKOME’de karar alıp oradaki mevcut kooperatifimizin kararını hayata geçirmesini talep ediyoruz” dedi.

 

UKOME TEMSİLCİMİZ BİZİ TEMSİL EDEMİYOR

 

Esnaflarının başına ne geliyorsa kendilerinin UKOME temsilcisinden kaynaklandığını öne süren Biricik

“Çünkü bizi temsil edemiyor. İşte örneğin Şehir merkezinde çalışan minibüs esnafının durak yerleri hususi araçlar ile doluyor. İşte güzergâhlar konusu neden hala verilmiyor. Taksi durakları karışık. İkinci bir otogar faciası” ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04