MERSİNLİ İŞ ADAMI AYYILDIZ`DAN ALMANYA`YA KINAMA

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile Tuval İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız,Almanya Parlamentosu?nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı.

3.06.2016 14:38:35 0
MERSİNLİ İŞ ADAMI AYYILDIZ`DAN ALMANYA`YA KINAMA

TPD Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ile Tuval İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı A. Aziz Ayyıldız,Almanya Parlamentosu’nda alınan sözde Ermeni soykırımı tasarısını kınadı.

Aziz Ayyıldız,Alman Parlamentosu’nun aldığı kararı kınadığını belirtti. Ayyıldız, "Almanya Federal Meclisinin sözde soykırımla ilgili almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyor ve yok hükmünde kabul ediyorum" dedi.

Kararın tarihi ve hukuki geçerliliğinin bulunmadığını kaydeden Ayyıldız, " Bu adaletsiz ve mesnetsiz kararın kabulü, milletimizde derin bir infiale yol açmıştır. Almanya Federal Meclisinin 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nda yaşanan tehcirle ilgili tek taraflı, seçici ve asılsız Ermeni iddialarını esas alan kararının tarihi ve hukuki geçerliliği yoktur." diye konuştu.

Kararın taraflı, çarpıtılmış bir "soykırım" olarak takdiminin asla kabul edilemeyeceğinu vurgulayan Ayyıldız şu ifadelere yer verdi: "101 yıl önce yaşanan olaylara tek yanlı ve gerçekleri çarpıtarak bakmak Almanya Federal Parlementosu'na yaşmamaktadır.Bir siyaset kurumu olan milli parlementoların tartışmalı bir konuda ve çerçevesi uluslararası anlaşmalarla çizilmiş bir alanda ahkam kesmesi ve kendisini ceza mahkemesi yerine koyup, suçlayıcı yaklaşımlarda bulunması kabul edilemez. Almanya Federal Parlementosu'nu yanlıştan dönmeye davet ediyorum."

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 
 
 

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88