MERSİNDEKİ SURİYELİLERE KIZILAYDAN BÜYÜK DESTEK

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Kanal 33?te Fatih Alkar?ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı programına konuk oldu.

2.06.2016 10:03:13 0
MERSİNDEKİ SURİYELİLERE KIZILAYDAN BÜYÜK  DESTEK

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, Kanal 33’te Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı programına konuk oldu.

Kanal 33’te yayınlanan Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı programına konuk olan Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Türk Kızılayı’nın yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlendiğini ifade eden Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, “Toplumumzda ilk olarak Kızılay deyince kan bağışı geliyor. İnsan hayatı için belki de en değerli sıvısı için Kan Bağış Merkezleri ve mobil kan bağış araçları ile ülkemizin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefliyoruz ve o doğrultuda çalışıyoruz” dedi.

Türk Kızılayı’nın afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında da faaliyet gösterdiğini belirten Erdem, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye ve diğer ülkelere sığınan Suriyeli mülteciler için de yurt içi ve yurt dışı yardım kampanyalarının düzenlendiğini kaydetti. Necmi Erdem, “Türk Kızılayı son olarak Londra’da büyükelçilikte bir defile gerçekleştirdi. Modacı Zeynep Kartal ve Moda Danışmanı Leyla Oben’in hazırladığı defilede siyah ve beyaz teması kullanıldı. Bu defileden elde edilen gelir Suriyeli mülteciler yararına kullanılacak. Bu defilede 120 bin sterlin gibi büyük bir rakam toplandı. Türk Kızılayı, bu tip faaliyetlerle diğer ülkelere de Suriyelilere nasıl yardım edileceğini göstermiştir” diye konuştu.

“HAVA KARARDIKTAN SONRA SURİYELİLERİN SAYISI SOKAKLARDA ARTIYOR”

Mersin genelinde çok sayıda Suriyeli mülteci olduğuna vurgu yapan Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Özellikle hava karardıktan sonra sokaklarda çok sayıda Suriyeliye rastlıyoruz. Çoğu da uygunsuz işlerle uğraşıyor maalesef. Burada gece vakti ortaya çıkan ya da özellikle kağıt toplama gibi işlerde çalışanların çoğu kamplardan kaçan Suriyeliler. Bizler Mersin Şubesi olarak düşkün durumdaki Suriyelilere de gıda noktasında destek oluyoruz. Son olarak Kızıl Haç’tan gelen yardım kolilerini tespit edilen Suriyeli mültecilere dağıttık.”Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34