MERSİNDE SÜNNET SEZONU BAŞLADI

Havaların ısınması ile birlikte sünnet sezonu açılırken, Özel Doğuş Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayram?dan uyarılar geldi. sünnetin cerrahi işlem olarak kabul edilip ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini söyleyen Bayram, çocuğun s

4.05.2016 15:32:36 0
MERSİNDE SÜNNET SEZONU BAŞLADI

Havaların ısınması ile birlikte sünnet sezonu açılırken, Özel Doğuş Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayram’dan uyarılar geldi. sünnetin cerrahi işlem olarak kabul edilip ciddiyetle hastane ortamında yapılması gerektiğini söyleyen Bayram, çocuğun sünnet edilirken dikkat edilmesi gereken durumlar ile ilgili bilgiler verdi.

Özel Doğuş Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bayram sünnette yapılmaması gerekenler hakkında bilgi verdi. Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte sünnet sezonunun da başlayacağını söyleyen Op. Dr. Mehmet Bayram, sünnetin cerrahi işlem olarak ciddiyetle Hastane ortamında yapılması gerektiğini vurguladı. Sünnet operasyonunun ciddi bir uygulama olduğuna da dikkat çeken Bahar, 6 aydan küçük çocuklara prilokain (citanest) yapılmadığını belirterek," Bu durumda, methomoglabinemi (kandaki methomoglobin miktarının normalin üstünde olması) yaparak solunum sıkıntısı yapar. Adrenalinli lokal anestezikleri fazla doz kullanma peniste çürümeye neden olabilir" dedi.

SÜNNETTE YAPIYAN HATALAR

Sünnet derisinin fazla veya az kesilmemesini, kararında bir işlem yapılmasına dikkat çeken Bayram sünnette yapılan hatalar ile ilgili de bilgiler vererek, "Dikişin derin geçerek idrar fistülüne yol açılması ve buradan idrar gelmesi, halk arasında peygamber sünneti olarak bilinen Hipospadiaslı çocukların sünnet edilmesi, Bu çocuklarda idrar deliği aşağıda ise ameliyat gerekir. İnmemiş testis durumu varsa aynı anda ameliyat ve sünnet yapılabilir"şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07