MERSİN ULUSLARARASI NARENCİYE FESTİVALİ START ALDI

Mersin Uluslararası Narenciye Festivali Bugün start alıyor.15-16 Kasım Tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak Festival Mersin BB tarafından organize ediliyor.

15.11.2014 11:39:58 0
MERSİN ULUSLARARASI NARENCİYE FESTİVALİ START ALDI

Mersin Uluslararası Narenciye Festivali Bugün start alıyor.15-16 Kasım Tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle kutlanacak Festival Mersin BB tarafından organize ediliyor

15-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan festival, renkli görüntüleri ve etkinlikleri ile bu yıl da Mersin ve bölge halkına unutulmaz anlar yaşatacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli İlçe Belediyeleri ve Narenciye Tanıtım Grubu’nun birlikte yürüttüğü Mersin 5. Uluslararası Narenciye Festivali hazırlık çalışmaları kapsamında Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde 1 kilometrelik alanda yer alan Kızkalesi, Uzuncaburç, Side harabelerinin süslemeler devam ediyor. Festival alanı süsleme çalışmaları kapsamında günde ortalama 65 işçi çalışırken, yaklaşık 10 bin saat işgücü, 100 tonu aşkın narenciye ürünü kullanıyor. 30’a yakın farklı ülkeden 650 folklor sanatçısının yöresel dans gösterilerini sahneleyeceği, narenciye temalı defilenin yapılacağı festival kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşlar narenciye temalı stant açacak.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kent Estetiği ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı`na bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine Kültür Park’ta adeta seferberlik ilan etti.

 

   30 ülkeden folklor ekipleri ve davetlilerin de katılımıyla gerçekleşecek olan uluslararası festivalde, Mersin`e yakışır bir görsel şölen için hazırlıklarını tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, festivalin gerçekleşeceği Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridinde hummalı bir çalışma başlatarakiFestivale hazır hale getirdi. Festival hazırlık çalışmaları kapsamında, temizlik, budama ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Festivalin Mersin’in ismine ve vizyonuna yakışır şekilde geçmesi için festivalin gerçekleşeceği park içerisinde bulunan kırık olan kamelya ve oturma gurupları tamir edilerek festival için hazırlıklar tamamlandı.Burada bulunan havuzlar boşaltılıp yıkandı.Yerlere atılan çöpler toplanıyor, mevsimlik çiçek dikimi ile ağaç budamaları yapılıyor. Aynı çalışmalar kent genelinde de düzenli olarak devam etmektedir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz “Dünya kenti olmaya aday olan Mersin’i bu tür festivallerle dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için bütün kurum, kuruluş, oda ve dernekler üzerine düşen görevi yerine getirmelidir” Açıklamasında bulunarak,Bugün başlayacak 5.Uluslararası Mersin Narenciye Festivalinin,Mersin`e Hayırlı olmasını diledi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10899,3%0,04
  • DOLAR

    32,17% 0,04
  • EURO

    34,91% 0,30
  • GRAM ALTIN

    2454,52% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3999,16% 0,00