MERSİN BAROSU`NDAN İSRAİL`E KINAMA

Mersin Barosu Başkanlığı İsrail'in günlerdir Filistinlilere Yönelik olarak arttırdığı Baskı ve zalim uygulamalarını kınayan Basın açıklaması yaptı.

18.07.2014 15:35:23 0
MERSİN BAROSU`NDAN İSRAİL`E KINAMA

 

                                  Mersin Barosu Başkanlığı İsrail’in günlerdir Filistinlilere  Yönelik olarak arttırdığı Baskı ve zalim uygulamalarını kınayan Basın açıklaması yaptı.

Mersin Barosu Başkanlığından yapılan yazaılı açıklama şöyle:

‘’İsrail’ in Filistin halkına yönelik olarak günlerdir sürdürdüğü saldırılar dün gece yapılan harekat ile tepe noktasına ulaşmıştır. Saldırılarda çok sayıda Filistin yurttaşının katledilmesinin yanında bilhassa çocuklar hedef alınmıştır.

             Sırf Filistin coğrafyasında dünyaya gözlerini açtıkları için hayatlarında savaştan başka bir gerçek görmeyen, bombalar arasında geçen kısacık ömürlerinde silahtan başka bir oyuncak tanımayan çocuklar yine insanlığın gözleri önünde katledilmiştir.

 Yıllardır Filistin’in toprak bütünlüğünü hiçe sayan ve Filistin halkı üzerinde emperyalist politikalar izleyen herkes bu tablonun sorumlusudur.

 Bugün tüm dünyanın izlediği bir insanlık suçu işlenmektedir. Uluslar arası hukuk İsrail Devleti tarafından ayaklar altına alınmaktadır. Bu aşamada; Birleşmiş Milletlerin, AB’nin ve uluslar arası örgütlerin sıradan kınama mesajları yayınlayarak katliamı protesto etmeleri yeterli değildir, olmamalıdır.

 

Büyük Ortadoğu projesi kapsamında yeni bir Ortadoğu inşa etme yönündeki çabalara bu şekilde sessiz kalarak çocuk katillerine destek çıkanlar tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaklardır.

 Diğer yandan; Türkiye gerek İsrail ve destekçilerinin ve gerekse de Büyük Ortadoğu Projesi’nde hayat bulan IŞİD çetelerinin de bu topraklardaki barış, kardeşlik ortamını bozmasına daha fazla seyirci kalmamalıdır.

  Artık her platformda bu insanlık suçlarını işleyenleri protesto etmek, bölgeyi kana bulayan politikalarla ve o politikaların uygulayıcılarıyla mücadele etmek, vazgeçilemez ve ertelenemez bir görev halini almıştır. Mezhep, inanç ve ırk ayrımlarına karşı; eşitliği, barışı ve kardeşliği savunan tüm Ortadoğu halklarının, bu kanlı oyunu bozacaklarına inanıyoruz.

       Mersin Barosu olarak bizler, hiçbir ayrım yapmadan tüm insanların yaşam hakkına saygı gösterilmesini talep ederken;  yıllardır bu topraklarda var olan  hoşgörü ortamını baltalamayı düşünenlerin karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

             İsrail tarafından Filistin halkına yönelik sürdürülen katliama derhal son verilmesini, keza IŞİD çeteleri tarafından yapılan katliamların da durdurulmasını, bu saldırıyı durduracak irade ve kararlılığın gösterilmesini bekliyoruz.’’Denildi.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 

            


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82