MERSİN BAROSU`NDAN ADLİ KOLLUK YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından hükümetin değişiklik yaptığı Adli Kolluk Yönetmeliği için Mersin Barosu, Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

Gündem 24.12.2013 15:59:36 0
MERSİN BAROSU`NDAN ADLİ KOLLUK YÖNETMELİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından hükümetin değişiklik yaptığı Adli Kolluk Yönetmeliği için Mersin Barosu, Danıştay’a iptal başvurusunda bulundu.

 

Mersin Barosu Başkanlığı adına yapılan dava başvurusu ile ilgili bir açıklama yapan Baro Başkanı avukat Alpay Antmen, “Hukuk bir gün herkese lazım” diyerek, iptal isteminin gerekçelerini anlattı.

Kolluk faaliyetinin, idari ve adli kolluk olarak ikiye ayrıldığını işaret eden Antmen, “İdari kolluk, asayişle, kamu düzeninin korunması, suçun önlenmesi ile ilgili görev yapar. Bu faaliyeti sırasında da idari kolluk, mülki amirine, mülki amir de İçişleri Bakanı`na bağlı çalışır. İdari kolluk faaliyeti sırasında bu silsile içinde bilgi alışverişi yaşanır.

Adli kolluk faaliyeti içinde ise hiçbir şekilde mülki amir ya da bakan yoktur. Adli kolluk faaliyeti sırasında mülki amire, ya da bakana bilgi verilmesi, Anayasa`ya aykırıdır. Anayasa`nın yargının yürütmeden bağımsız olduğunu ifade eden maddesine aykırıdır. Adli kolluğun mülki amirine bilgi vermesinin zorunlu hale getirilmesi, yürütmenin yargıya müdahalesi anlamına gelir. Türkiye bir hukuk devletidir ve öyle kalmalıdır. Bu nedenle yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirinden tamamen ayrı olması gerekiyor. Hukuk bir gün herkese lazım olacak düşüncesiyle bu davayı açtık” diye konuştu. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40