MERSİN BAROSUNDAN AÇIKLAMA :``KAYGILIYIZ``

Gündem 7.11.2013 16:03:42 0
MERSİN BAROSUNDAN AÇIKLAMA :``KAYGILIYIZ``

Kamuoyunu Meşgul eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklık Getirilen``Öğrenci Evi``konusuna ilişkin Mersin Barosu tarafından yazılı Basın Açıklaması Yapıldı. Basın açıklaması yapıldı.

Mersin Barosu tarafından yapılan yazılı Basın açıklaması şöyle:

Mersin Barosu olarak son günlerde Ülkemizin gündemini oluşturan öğrenci evleri konusunu üzüntü ve kaygı ile izlemekteyiz.

İnsanların özel hayatları siyasetçilerin görev alanında değildir.

Basına yansıdığı kadarı ile kız-erkek üniversite öğrencilerinin aynı evde yaşamasının kötü bir alışkanlık olduğu, bu durumun denetiminin yapılamadığı , denetlemenin bir şekilde yapılacağı , aynı daire içerisinde kalan kız ve erkek öğrenciler konusunda şikayetler geldiği , bu konuda yasal düzenleme gerekiyorsa bu düzenlemenin de yapılabileceği açıklama ve tartışmaları özel hayatın özelliği ve gizliliği ilkesi ile Anayasa’mızın 12 , 13 , 17 , 19 , 20 , 21 , 23 vs. hükümlerine açıkça aykırıdır.

Avukatlık Kanunu’nun 76.maddesi ile 95.maddesine dayanarak yasal görevimiz kapsamında ve kamu görevimizin ifası anlamında arz ediyoruz ki : Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, sosyal hukuk devletidir. Yine Türkiye ; Avrupa Konseyi`nin üyesi,  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) bireysel başvuru yolunu tanıyan ve AİHM`in bu kararlarını iç hukukta bağlayıcılığını da kabul eden bir ülkedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti modern , çağdaş , ilerici ve demokratik bir ülkedir.Siyasi iktidarlar Ülkemizde yaşayan her bireyin refah düzeyini yükseltmek, insan haysiyetine ve onuruna yaraşır bir ortamda yaşantısını sürdürebilecek asgari koşulları hazırlamak, bireylerin birlikteliğini, huzurunu ve mutluluğunu sağlamak görev ve yükümlülüğü altındadır.Hiç bir birey , bir diğerinden ayrıksanamaz ve ötekileştirilemez.

Bu bağlamda tüm siyasetçilerimizi vatandaş odaklı siyaset yapmaya , insan hak ve özgürlükleri önündeki tüm engelleri kaldırmaya , Ülkemizde barış ve huzuru hakim kılmaya , , mevzuattaki tüm anti demokratik hükümleri ayıklamaya , ülkemizde tam demokrasiyi sağlamaya ama en önemlisi kişilerin özel hayatlarına , sözle dahi olsa , müdahale etmemeye davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz``Denildi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


Anahtar Kelimeler:
28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04