MERSİN BARO BAŞKANI ANTMEN`DEN ``YENİ YIL`` MESAJI

2014'te yaşanan hukuksuzluk, yolsuzluk ve ihmallerin 2015'te yaşanmaması için pes etmeden mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Baro Başkanı Alpay Antmen, Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz…” dedi.

30.12.2014 15:08:39 0
MERSİN BARO BAŞKANI ANTMEN`DEN ``YENİ YIL`` MESAJI

2014’te yaşanan hukuksuzluk, yolsuzluk ve ihmallerin 2015’te yaşanmaması için pes etmeden mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Baro Başkanı Alpay Antmen, “Yaşanılacak bir Türkiye istiyoruz…” dedi.

 

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, yayınladığı yeni yıl mesajı ile tüm insanlığın yeni yılını kutladı. Antmen; “Yeni yılın sağlık mutluluk, huzur, barış ve refah getirmesini diliyoruz ve bunun için halkın avukatları olarak görevimizin başındayız” dedi.

Geçen yıl başında; “Artık güzel ülkemizde bir şeylerin değişme vakti geldi de geçiyor bile” açıklaması yaptığını anımsatan Antmen, 2015 yılında ülkemizde hukukun herkes için aynı ve eşit bir biçimde uygulanmasını istediklerini belirterek, “2015 yılında ülkemizde yargının tam bağımsız olmasını istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde yürütmenin , siyasi iktidarın ve her türlü oluşumun yargıdan elini çekmesini, yargıyı tehdit etmemesini, yargı bağımsızlığına gölge etmemesini istiyoruz. 2015 yılında salt parmak çoğunluğunun kanun yapmak için yeterli olmadığının anlaşılmasını istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde adaletin güçler savaşına konu ve kurban edilmemesini istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde uzun tutukluluk süreleri, masumluk karinesinin ihlali, tutuklu milletvekilleri, görevini yaptığı için tutuklanan tutuklu avukatlar ve basın emekçileri Özel Yetkili Mahkemeler, Roboski, Gezi olaylarında olduğu gibi kolluk kuvvetlerinin gereksiz, aşırı ve orantısız güç kullanmasını ve insanların öldürülmesini, Yüksekova’da olduğu gibi göstericilerin üzerine ateşli silahla müdahale edilmesini,  Ergenekon, balyoz, KCK, ÇHD operasyonları gibi siyasi davaları, kadına karşı ayrımcılığı, kişilerin özel hayatına müdahale edilmesini, iletişim araçlarının dinlenmesini ve takibini, kadına karşı şiddeti, çocuk istismarını, çocuk gelinleri, her türlü insan hakkı ihlalini istemiyoruz” dedi.

 “YAŞANILACAK BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ…”

 Yaşanılacak bir Türkiye istediklerini dile getiren Başkan Alpay Antmen, “2014 yılında bunlar olmadı. 2014 yılında torba kanunlar ile var olan temel ve hak özgürlüklerin kısıtlanması amaçlandı. 2014 yılında yine çocuklar öldü, iş cinayetleri durmadı, yolsuzlukların üstüne gidilmedi, 15 yaşındaki çocuk hakaret suçundan tutuklandı. Pes mi edeceğiz? Boş mu vereceğiz? Celladımıza aşık mı olacağız? Her şeye rağmen, ümitsizliğe kapılmayın  Cumhuriyetimizin temel kazanımlarına , tam bağımsız yargıya, insan haklarına, adalete, hukuka ve hakkaniyete sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Vazgeçtiğiniz gün yenilirsiniz…

Mersin Barosu zaptedilmez bir kale gibi hukukun, adaletin, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüklerin yanındadır” şeklinde konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04