MERSİN 5.NARENCİYE FESTİVALİNE GÜN SAYIYOR!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hilton Oteli'nde gerçekleşen 5. Mersin Narenciye Festivali tanıtım toplantısına katıldı.

5.11.2014 16:41:50 0
MERSİN 5.NARENCİYE FESTİVALİNE GÜN SAYIYOR!
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hilton Oteli’nde gerçekleşen 5. Mersin Narenciye Festivali tanıtım toplantısına katıldı.

 

Mersin Hilton Hotelde gerçekleştirilen Tanıtım toplantısına Mersin BB Başkanı Burhanettim Kocamazın yanısıra bMersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, “Mersin’i marka şehir haline getirme hedefimiz çerçevesinde önemli bir etkinlik olarak gördüğüm bu festivalin, şehrimizin ismine ve vizyonuna yakışır şekilde geçmesi için, Festival Kurulu ve İcra Kurulu’ndaki arkadaşlarımızla birlikte her türlü gayreti gösteriyoruz. İnşallah, 15-16 Kasım’da, sadece Mersin’de değil, tüm ülkemizde ve hatta uluslararası düzeyde ilgi çeken, dikkatleri şehrimizin üzerine toplayan bu etkinliği başarıyla gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak, sadece maddi desteğimizle değil, diğer tüm imkanlarımızla da festivalin organizasyonunda aktif rol alıyoruz.”dedi.

     Mersin’in, ülkemiz turunçgil üretiminde önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “TÜİK verilerine göre ülkemizde üretilen 3,5 milyon ton turunçgilin yüzde 30’u; tür bazında rakamlara bakacak olursak ise ülkemiz limon üretiminin yüzde 56’sı, portakal üretiminin yüzde 15’i, mandalina üretiminin ise yüzde 14’ü ilimizde üretilmektedir. Ancak, son 10 yılın verilerine bakıldığında, üretimde belli artışlar gözlemlense de, ürün fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığı, üretim girdilerinin ise muazzam bir şekilde arttığı görülmüştür. Yaşanan bu durum, maalesef üreticimizin kar oranını giderek eritmiştir. Bu durum her ne kadar Hükümetlerin tarım politikaları ile doğrudan ilgili de olsa, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile çiftçilerimizin ve üreticilerimizin her konuda yanlarında olmayı, yardımcı olmayı ve araştırma geliştirme çalışmalarında bulunmayı planladık.” dedi. 

     15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan ve dolu dolu bir programa sahip Narenciye Festivali’ne 200 binin üzerinde vatandaşın ziyaretçi olarak katılmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz,“Narenciye Festivali, Mersin’de, hangi partiye mensup olursa olsun tüm belediyeleri, tüm grupları biraraya getirmesi sebebiyle de ayrıca önemlidir. Bu birlik ve beraberlik ikliminin, Mersin’in, Mersinlinin geleceğini ilgilendiren her konuda ortaya konabilmesini, yaşatılabilmesini, geliştirilmesini temenni ediyorum.” dedi. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36