MERSİN KIZILAY BAŞKANI ERDEM,MERSİNLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem,her an herkes için gerekli olabilecek kanın toplanması için, `gönüllü kan bağışçısı` sayısının artması yönünde çağrıda bulundu.

27.06.2016 13:02:42 0
MERSİN KIZILAY BAŞKANI ERDEM,MERSİNLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Mersin Kızılay Şube Başkanı ve Yardım İyilik Vakfı Huzurevi Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erdem,her an herkes için gerekli olabilecek kanın toplanması için, 'gönüllü kan bağışçısı' sayısının artması yönünde çağrıda bulundu.

Türk Kızılayı’nın başlattığı ‘kan bağışı kampanyası’nda,bu maddenin hayati önemine değinen Necmi Erdem, kaynağı sadece insanda olan kanın yapay olarak üretilemeyen hayati bir madde olduğunu belirtti.

Erdem, Ülkemizde gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığı için, toplanan ve saklanan kan miktarı maalesef ulusal ihtiyacımızı karşılamamaktadır. Bunun için ülkemizde sık sık acil kan anonsları yapılmakta, hastane önlerinde kan simsarlarından alınan kanlar ise hayati tehlike yaratmaktadır dedi.

Hala takas yöntemi var

Türk Kızılayı'nın, bağışlanan kanın ihtiyacı olan kişiye ulaşmasına kadar geçen tüm süreci kontrol altına alan uluslar arası standartlarda bilimsel bir sistem oluşturduğunu belirten Erdem Kanın, ihtiyaç sahibine en güvenli şekilde ulaştırılması ancak bu yolla mümkün olabilmektedir. Ancak ülkemizde bir yıl içinde toplanan kanların yalnızca yüzde 40'ı Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği şekilde Türk Kızılayı sayesinde gönüllü, bilinçli ve düzenli kan bağışçıları ile karşılanmaktadır. Geri kalan bölümü ise, gönüllü kan bağışçısı sayısı yeterli olmadığından, hala takas yöntemi ile toplanmaktadır. Çağdaş ve ülkemize yakışan çözüm; dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kan ihtiyacının tamamının ulusal bir kan bankası aracılığıyla gönüllülerden karşılanmasıdır' şeklinde konuştu.

İyi insanlara sesleniyoruz

Kan vermenin insan sağlığına zararlı yanının olmadığına vurgu yapan Erdem, sözlerini şöyle tamamladı Bilimsel araştırmalara göre 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler, 3 ayda bir (yılda 4 kez) kan verebilir. Kanımızın yetmemesi sizin de kanınıza dokunuyorsa, bugün başkalarının, yarın sizin veya yakınlarınızın kana ihtiyaç duyabileceğinin siz de farkındaysanız, sadece 25 dakikanızı ayırarak ülkemizin kan ihtiyacını karşılayabilir, binlerce hayat kurtarabilirsiniz. Ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı'na çağırıyoruz.

 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04