MERSİN İŞ DÜNYASI GÜÇLÜ KOALİSYON BEKLİYOR

TPD Grup Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Aziz Ayyıldız, koalisyon hükümetinin hızlı bir şekilde kurulması gerektiğini söyledi. Ayyıldız, ?Türkiye?nin 13 yıldır yakaladık ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesini sağlayacak güçlü bir koalisyonun kurulmasını t

26.06.2015 16:02:01 0
MERSİN İŞ DÜNYASI GÜÇLÜ KOALİSYON BEKLİYOR

TPD Grup Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Aziz Ayyıldız, koalisyon hükümetinin hızlı bir şekilde kurulması gerektiğini söyledi. Ayyıldız, “Türkiye’nin 13 yıldır yakaladık ekonomik ve siyasi istikrarın sürmesini sağlayacak güçlü bir koalisyonun kurulmasını temenni ediyoruz” dedi.

7 Haziran Seçimleri sonucunda oluşan 4 partili mecliste koalisyon arayışları sürerken iş dünyası da Ankara’daki gelişmeleri yakından takip ediyor.

TPD Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Ayyıldız, yazılı bir açıklama yaparak koalisyon seçeneklerini ve iş dünyasının beklentilerini değerlendirdi.

“İş alemi olarak bu Meclis'in içinden çıkacak bir koalisyon hükümetinin hızlı bir şekilde kurulması gerektiğine inanıyoruz. Partilerin bir çözümü kendi içlerinden bulabilmelerini umut ediyoruz” diyen Ayyıldız,  “Sandıktan tek başına güçlü bir iktidar çıkmamakla birlikte güçlü temsilin Türkiye'nin önünde önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Ulusal ve uluslararası yatırımcıyı kaygılandıracak, ekonomik veya sosyal ortamı bozacak şekildeki yaklaşımlara izin verilmemesi çok önemlidir. Siyasi partilerimiz, koalisyon görüşmelerini yaparken masaya sonuçtan çözüm çıkarmak amacıyla, bir koalisyon almak amacıyla oturmalıdır. Elbette erken seçim bir araçtır ama bütün iyi niyetli çabaları ortaya koyulduktan sonra böyle bir seçeneğin değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Koalisyon sürecinin uzamasıyla ekonomik belirsizliğin meydana geleceğine dikkat çeken Ayyıldız, “Türkiye 13 yıldır ekonomik ve siyasi istikrar yakaladı. Bu istikrar ortamını kolayca bozamayız. Ekonomik ve siyasi istikrarı sürdürecek güçlü bir koalisyon beklentisi içindeyiz. Bu nokta da Türkiye’nin 13 yılda büyük atılım yapmasını sağlayan siyasi kadroların tecrübesinin mutlaka koalisyon hükümetine yansımasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

 


28.6° / 18°
  • BIST 100

    10792,5%-0,98
  • DOLAR

    32,21% 0,13
  • EURO

    34,82% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,15% 0,32
  • Ç. ALTIN

    3940,55% 0,00