MERSİN`İN EFSANE BELEDİYE BAŞKANI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mersin?in efsane Belediye Başkanlarından Kaya Mutlu, Mersin?de düzenlenen cenaze törenini ardından göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye siyasiler ve vatandaşlar akın ederken Mutlu için hem CHP İl Başkanlığı?nda hem de Mersin Büyükşehir

13.09.2016 23:00:30 0
MERSİN`İN EFSANE BELEDİYE BAŞKANI  SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

 

Mersin’in efsane Belediye Başkanlarından Kaya Mutlu, Mersin’de düzenlenen cenaze törenini ardından göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye siyasiler ve vatandaşlar akın ederken Mutlu için hem CHP İl Başkanlığı’nda hem de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde tören düzenlendi.

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görürken hayatını kaybeden eski Belediye Başkanlarından Kaya Mutlu gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine siyasiler akın ederken, Mutlu için ilk tören Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlendi. Törene, Mutlu'nun yakınları, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz, SHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen ilk törende konuşan CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mutlu’nun Mersin’in hem siyasi hem de sosyal hayatına önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, “Kaya Mutlu hem partimiz hem de kentimiz adına çok önemli bir isimdi. Belediye başkanlığı döneminde kente yaptığı hizmetler ve siyasi yaşamında partimize olan bağlığı asla inkar edilemez. Yaşamının son dönemlerinde dahi hem kente hem de partimize hizmet etmeyi bırakmayan Mutlu’ya Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Partimizin ve kentimizin başı sağolsun” dedi.

 

Daha sonra söz alan Mutlu'nun yeğeni CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise Mutlu'nun, dayısından önce kendisi için başkan olduğunu belirterek, 'Ben 1983 yılında milletvekili oldum. O günden bugüne kadar da ben onun önünde her mevkiye çıktığımda ceketimin önünü ilikledim. Aynı şekilde sevgili dayım da benim bulunduğum yerde ceketinin önünü ilikleyip ayakta durdu. Hep derdim ki dayı yapma ayıp oluyor ben utanıyorum. 'Olur mu sen şimdi benden daha ileridesin'. Bunu bize öğretti. Bugün bizim ihtiyaç duyduğumuz saygıyı, dayanışmayı, sevgiyi ve birlikte hareket etmeyi bize öğretti. Severek her şeyin yapılabileceğini bize gösterdi.' dedi.

Mutlu’nun naaşı daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önüne getirilerek tören düzenlendi. Daha sonra Muğdat Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Mutlu’nun naaşı Mersin Şehir Mezarlığında defnedildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78