MERSİN`İN ÇÖPÜ, ORGANİK TARIMA DA HİZMET EDECEK

Mersin?de katı atık depolama sahasına geridönüşüm tesisi kurarak çöpten elektrik enerjisi üreten Eman Enerji, solucanlar yardımıyla atıklardan organik gübre üreterek, organik tarıma katkı sağlayacak.

21.12.2016 18:53:34 0
MERSİN`İN ÇÖPÜ, ORGANİK TARIMA DA HİZMET EDECEK

Mersin’de katı atık depolama sahasına geridönüşüm tesisi kurarak çöpten elektrik enerjisi üreten Eman Enerji, solucanlar yardımıyla atıklardan organik gübre üreterek, organik tarıma katkı sağlayacak.

Mersin’de katı atık depolama sahasına kurdukları geridönüşüm tesisinde elektrik enerjisi üreten Eman Enerji, metal, plastik, organik madde gibi atıkları ayrıştırarak; doğaya geri kazandırılabilir hammaddelere dönüştürülecek. Depolama sahalarında oluşan gazı elektrik enerjisine dönüştüren Eman Enerji, işlemler sonucu oluşacak atıklardan solucanlar yardımıyla organik gübre üreterek, organik tarımın hizmetine sunulacak.

EKOLOJİK YAŞAMA KATKI

Çevreye, doğaya, ekonomiye ve Mersin'e katma değeri yüksek bir tesis kazandırdıklarını anlatan Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, “Temiz, çevreye ve insan sağlığına duyarlı ve sürdürülebilir enerji üretim yöntemleri bulma ve geliştirmeyi vizyon edindik. İşimizi en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Temiz enerji ile doğaya katkı sunuyoruz. Bu kapsamda; katı atık depolama sahasında atıkları ayrıştırdıktan sonra; kalan temiz atıkları solucan yemi olarak kullanarak, gübre üreteceğiz. Solucan gübresi, kimyasallar nedeniyle tahrip olan tarım alanlarını 5 yılda temizliyor. Biz de ürettiğimiz gübrenin yüzde 50’sini de üreticimize hibe ederek, hem ekolojik tarıma hem de ülke ekonomisine katkı sunacağız” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00