MERSİN EMLAKÇILAR ODASINDAN ÖNEMLİ UYARI

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Mersin?de son zamanlarda parasını peşin aldıktan sonra inşaatlarını tamamlamadan giden müteahhit ve firmalar ortaya çıktığını belirterek, ev alacakları uyardı.

15.06.2016 09:28:42 0
MERSİN EMLAKÇILAR ODASINDAN ÖNEMLİ UYARI

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Mersin’de son zamanlarda parasını peşin aldıktan sonra inşaatlarını tamamlamadan giden müteahhit ve firmalar ortaya çıktığını belirterek, ev alacakları uyardı.

Yavuz Selim Madenli, yaptığı açıklamada, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ev almak veya değiştirmek isteyen vatandaşların uygun fiyata konut almak için odaya kayıtlı emlakçıları tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Madenli, odaya kayıtlı emlakçıların gayrimenkule aracılık yaptığında 200 bin liralık gayrimenkulleri 180 veya 185 bin liraya çok rahat alabileceğine dikkat çekti.

HİÇ TANIMADIĞIMIZ MÜTEAHHİTLER TÜREDİ

Madenli, inşaat sektörünün her geçen gün büyüdüğünü ve bunca zamandır emlak sektörünün içinde olmasına rağmen isimlerini bilmedikleri müteahhitlerin türediğini söyledi. Her parası olanın müteahhitlik yapmasının zaman zaman kötü sonuçlar ortaya çıkardığına dikkat çeken Madenli, “Müteahhit olmanın bir şartı yok. Bu da ciddi sıkıntı yaratıyor. Emlak sektöründe güven önemli bir faktör. Gönül arzu eder ki ev alırken kimse mağdur olmasın. Ama birinci, ikinci kattan sonra inşaatı bırakmış, parayı peşin almış bazı firmaların işi bırakarak gittiklerini duyuyoruz. Son zamanlarda çok çoğaldı böyle durumlar. Vatandaş mağdur olmamak için güvenirliğe bakmalı.” dedi.

EMLAKÇILIK ZORLAŞACAK

Madenli, yakın zaman sonra yasayla emlakçılığın zorlaşacağını yasa çıktığında emlakçıların üniversite mezunu olması gerekeceğini ve 6 ay staj mecburiyeti olacağını dile getirdi. Madenli, stajını tamamlayan kişinin yeniden sınava girip emlakçılığa adım atacağını bildirdi.

 

ARTUKLU HABER  AJANSI-MERSİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,80%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,12
  • EURO

    34,66% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2396,48% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00