MERSİN`DE ESNAF PLASMAN DESTEĞİ BEKLİYOR

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, esnafın kredi taleplerine plasman sıkıntısı nedeniyle yetişemediklerini söyledi.

1.06.2016 15:58:53 0
MERSİN`DE ESNAF PLASMAN DESTEĞİ BEKLİYOR

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabit Yelkovan, esnafın kredi taleplerine plasman sıkıntısı nedeniyle yetişemediklerini söyledi.

Sabit Yelkovan,kooperatiflerin en büyük sıkıntısının plasman olduğunu dile getirdi. Düşük faizli kredi verdiklerini söyleyen Yelkovan,“ Şu anda kredi için yoğun bir talep var.Limitimiz sınırlı, plasman yetersiz. Plasman konusunda bir çözüm bulabilrsek esnafımıza daha kolay bir şekilde kredi verebilme şansımız olur. Böylece oldukça zor bir dönem geçiren esnaf alacağı kredi ile yarasını sarabilme imkanı olur” dedi.

VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ

Esnafın kredi taleplerine plasman sıkıntısı nedeniyle yetişemediklerini söyleyen Yelkovan“ Şehrimizde bulunan küçük esnafa, devletimizin, hükümetimizin göndermiş olduğu plasman ile çok düşük faiz ile kredi verdiğimizi hep anlattık. Ne kadar yüksek miktarda esnafımıza bu parayı dağıtırsak bizler mutlu oluyoruz. Ama biz gerçekten büyük sıkıntı yaşıyoruz. Biz vatandaş ile karşı karşıya kalıyoruz. Plasmanın kısıtlı gelmesi nedeniyle yetişemiyoruz” diye konuştu.

"TEK RİCAMIZ PLASMANIN YÜKSELTİLMESİ"

Plasman'ın yükseltilmesini gerektiğine vurgu da yapan Yelkovan, "Bizim tek ricamız plasmanın biraz yükseltilmesi. Buradaki esnaflarımıza rahat bir şekilde bu kredileri uzun vade bekletmeden verebilmek. müracaat eden esnafımızın 15- 20 gün içinde kredisini alıyordu. Ama burada 1-2 ay bekleyen esnaflarımız olduğu zaman hem biz hem de esnafımız sıkıntı yaşıyor.Bu krediye güvenerek borç altına girenler oluyor. Biz de üzülüyoruz. Bir an önce müracaat edenlerin bu kredileri kullanmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

MEVCUT PLASMAN İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Mersin’e yeterince plasman gelmesine rağmen gelen bu plasmanın ihtiyacı karşılayamadığını da söyleyen Başkan Yelkovan, “Kredilerimiz cazip olduğu için müracaat çok fazla olmaya başladı. Elimizde şu an bekleyen mürücaatlar var. Bunu eritirsek sonra gelecek olanları, haftada, 15 günde çıkarma imkanımız olur. Umarım PLasman konusunda yeterli desteği görür, esnafımıza daha kolay kredi verme şansımız olur” diye konuştu.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88