Mersin`de Çin`deki zulme tepki

Milliyetçi Hareket Partili Serkan Akkoyuncu, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan`da bulunan Uygur Türklerinin yaşam mücadelesine ve zulme tepki gösterdi.

30.06.2015 08:47:56 0
Mersin`de Çin`deki zulme tepki

Milliyetçi Hareket Partili Serkan Akkoyuncu, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da bulunan Uygur Türklerinin yaşam mücadelesine ve zulme tepki gösterdi.

 

MHP’li Akkoyuncu, Çin'in işgal altındaki Doğu Türkistan'da müslaman soydaşlarımıza her türlü baskı, zulüm ve katliamı uyguladığını, bütün dünyanın da buna seyirci kaldığını söyledi.

 

Çin’in işgali altındaki Doğu Türkistan’da uzun yıllardan beri zulüm devam ettiğini söyleyen MHP’li Serkan Akkoyuncu, Uygur Türklerine sahip çıkılması çağrısında bulundu. Yazılı bir açıklama yapan Akkoyuncu, şu mesajları verdi:

"Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir. Özellikle ramazan ayında Uygur Türklerinin tüm değerleri hedef alınmakta sözde demokrasi havarileri özlerindeki “haçlı” ruhunu bu zulme karşı sessiz kalarak ortaya koymaktadırlar. İçersinde bulunduğumuz bu ramazan ayında da tablo değişmemiş ve aynı senaryo bir kez daha uygulamaya konulmuştur.

Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan Ayı’nda baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camiiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk’ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır. Doğu Türkistanlı soydaşlarımızın milli ve manevi değerlerine karşı adeta bir yıkım gerçekleştirilmekte, ata yurdumuzdan hem Türk varlığı hem de Türk izleri silinmeye, yok edilmeye çalışmaktadır."

 

Mersinli İş adamı, zalimin zulmüne karşı her zaman soydaşlarımızın yanında olduklarını vurgulayan MHP’li Serkan Akkoyuncu, şöyle devam etti: “Bu vesileyle Kaşgar’da yaşanan olaylar sırasında alçakça şehit edilen 28 Uygur Türk’ü başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekanlarının cennet olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını tarih ve milletimiz önünde mutlaka verecektir.”

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07