MERSİN BAROSU:??ÇOCUKLARA TECAVÜZ CEZASIZ KALAMAZ!??

Karaman?da yaşanan çocuk istismarı skandalı ile ilgili olayı kınaması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu?nun, Ensar Vakfı?nı kınayıp, yaptırım uygulamak yerine savunmasına avukatlardan sert tepki geldi.

23.03.2016 12:17:50 0
MERSİN BAROSU:??ÇOCUKLARA TECAVÜZ CEZASIZ KALAMAZ!??

Karaman’da yaşanan çocuk istismarı skandalı ile ilgili olayı kınaması gereken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, Ensar Vakfı’nı kınayıp, yaptırım uygulamak yerine savunmasına avukatlardan sert tepki geldi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Bakan Ramazanoğlu’na, “Bu kan dondurucu olay kaç kere tekrar edilirse tedbir alınır, yaptırım uygulanır” diyerek, bu tür açıklamalar sonucu istismarların devam edeceği endişesi içerisinde oldukların vurguladı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, ülkemizin son aylarda terörün en kara yüzü ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek, terör saldırılarında asker-polis-sivil bir çok vatandaşımızın yaşamlarını yitirmesini kınadı. “Ülke olarak yitip giden canlarımızın acısını hepimiz en derinden hissederek yaşarken ne yazık ki  Karaman'dan gelen dehşet verici haber bizleri bir kez daha derin üzüntü içerisinde bırakmıştır” diyen Antmen, bir vakıf yurdunda 45 erkek çocuğa 6 ay boyunca tecavüz edildiği iddiası ile başlayan soruşturmaya dikkat çekti.

“Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame ile Ensar Vakfı’nda görevli M.B. adlı sınıf öğretmenine, 10 erkek çocuğa karşı ‘çocuğun cinsel istismarı’, ‘hürriyetten yoksun bırakma’ ve ‘çocuğu müstehcen yayınlar okumaya ve seyretmeye teşvik’ suçlarını işlemekten dolayı kamu davası açılmıştır” dilen Antmen, geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz çocukların maruz kaldığı bu olayın toplumda büyük infiale neden olduğunu vurguladı.

 

KINAMASI GEREKEN BAKAN ENSAR’I SAVUNDU!

Karaman’da yaşanan bu skandal karşısında bu suçun asli failinin yanı sıra denetim ve koruma görevini yerine getirmeyen, bu duruma engel olamayan vakıf görevlilerinin de tespit edilerek gerekli cezai işlemin yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Alpay Antmen, aksi halde bu durumun toplum vicdanında derin yaralar bırakacağını kaydetti. “Ancak ne var ki kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama yapması gerekirken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun, ‘Bir kere rastlanan bir olay Ensar Vakfı’nı karalamaya gerekçe olamaz, hizmetlerini takdir ediyoruz’ şeklinde sorumsuzca yaptığı açıklaması sonrası ne yazık ki bu işin müsebbiplerinin cezalandırılmayacağı ortaya konulmuştur.

BU KAN DONDURUCU OLAY KAÇ KERE TEKRAR EDİLİRSE CEZA VERİLİR?

Sayın Bakana sormak isteriz; bu kan dondurucu olay kaç kere tekrar edilirse tedbir alınır ve yaptırım uygulanır? Çorum’da aynı vakfın eski başkanlarından birisinin de 2 çocuğa cinsel istismardan yargılanmış olması, bu vakıflarda gerekli denetimin yapılmadığını görmeniz için yeterli bir veri değil midir? Okumak için köylerinden, kasabalarından, evlerinden gelen bu masum çocuklarımızı hiçbir denetimden geçirilmemiş bu öğretmen ile yatılı binada bırakan vakfın hiç mi suçu yok? Ve bir kere oldu dediğiniz bu olayın bir saniyesini bir çocuğun belleğinden silmek için Türkiye'de ki tüm vakıfları gözden çıkarsanız da silemeyeceğinizi biliyor musunuz? Sayın bakana, toplumun temel taşı ailenin korunması ve kollanması için gerekli önlem ve tedbirlerin alınması için kurulmuş bir bakanlığın bakanı olduğunu, istismarın olduğu kurumu değil istismara uğrayan çocuklarımızı kollamanın görevini dahilinde olduğunu kendisine hatırlatmayı borç biliriz. Bu neviden kurumlarda yeterli denetim yapılmaz, önlem alınmaz ise çocuklarımıza yönelik cinsel istismarların devam edeceği endişesi içerisindeyiz.

Avukatlık Kanunu 76.ve 95. maddeleri gereği barolara verilen yetki ve göreve dayanarak konunun takipçisi olacağımızı ve bir kez daha belirtmek isteriz ki tecavüzü, şehitleri, hak ihlallerini, bombaları, acıyı, korkuyu asla kanıksamayacağımızı kamuoyu bilgisine saygıyla sunarız” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00