MERAL AKŞENER;'SİYASETİ BİZ DEĞİL AK PARTİLİ ÖMER ÇELİK 'YAPTI

Meral Akşener; “Biz siyaset yapmadık , siyaseti yapan; AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’tir. Ömer Çelik ‘Cumhur İttifakı burada , Millet İttifakı nerede’ dedi, siyaset yapan AKP’nin kendisidir ..”Dedi.

10.02.2023 11:10:00 0
MERAL AKŞENER;


Meral Akşener; “Biz siyaset yapmadık , siyaseti yapan; AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’tir. Ömer Çelik ‘Cumhur İttifakı burada , Millet İttifakı nerede’ dedi, siyaset yapan AKP’nin kendisidir ..”Dedi.

 

Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Depremlerde 18 bin 342 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 242 kişi yaralandı.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem bölgesinde önemli açıklamalarda bulundu. Deprem Bölgesinde yaşanan  eksiklikleri açıklayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Bu keşmekeşin karmaşanın temel problemi tek adam sistemidir" dedi.

Meral Akşener şöyle konuştu;

"Haberi alınca 16 vekil arkadaşımız ve Genel Başkan Yardımcımızı bu 10 şehirde görevlendirdim. Sahadan bilgi vermelerini istedim. Öğleden sonra gelen bilgilerin içerisinde en önemli konunun ısınma söyledi arkadaşlarımız. Bununla ilgili Sayın Recep Tayyip  Erdoğan'ı aradım. Hem aydınlanma hem ısınma hem de yemek açısından tüp istendi. Enkaz altında kalanlara ısıtma için bir sistem var, onun da gönderilmesini, derhal dolum işinin başlamasını önerdim. Kendisi de talimat verdi. Dün itibarıyla bunun başladığını iletti. Mazot eksikliğini de konunun muhataplarına ilettik.

 

Partimiz adına da çalışma yürüttük. 236 partilimiz AFAD ile iş birliği yaparak illerimizde arama kurtarma çalışmalarına katılıyorlar. 16 vekile ilave 9 vekilimiz de yardımlar için koordinasyon yapıyorlar. Adıyaman'da yarın sabah itibarıyla 2 çadır hastanesi kurulacaktır bizim bizzat organize ettiğimiz. 15 doktor göreve başlayacak. Bu hastaneleri ihtiyaç halinde diğer illere de kuracağız. Maraş'ta bir aşevimiz kuruldu. Yemek dağıtımı başladı. Antakya'daki vatandaşlarımıza yemek dağıtımı için bir fabrikayla anlaşılmıştır. Parası tarafımızdan ödenmektedir. 3 uçakla 290 gönüllümüz Hatay ve Maraş'a ulaşmış, çalışmalar yapmaktadır. 164 tır, minibüs, off-road aracı, 8 kamyonet, jenaratör, konteyner, iş makinesi, gıda, giyecek, hijyen malzemesi gibi birçok konuda STK gibi organizasyon yaptık.

 

Depremin ilk günü demiştim ki bizim susma zamanımız, devletimizin konuşma zamanı. Devletin sesinin duyulma zamanı. Böyle demiştim ve buna uyduk. Şimdi bugün buradayım. Pazarcık, buradan da Elbistan'a geçeceğiz. Şimdi de milletimizin sesini duyup bunu kamuoyuna yansıtma zamanı. Milletimizin sesini dinleyip, eksik gedik nedir, rahatsız edici durumlar, yapılmayan, yapılması gereken nedir, bunu duyup yerine getirtmek zamanıdır. 72 saat sonra buradayım. Ben Gölcük depremini yaşamış bir insanım. O gün yazdı, bugün kış, soğuk. O deprem 72 saatin önemini öğrenmemizi sağladı. Yani kurtarma çalışmalarının yapıldığı yerlerde ayak altında dolaşmak oraya engel olmak doğru değildir. Dolayısıyla bunu yaptık. Ama bugün gördüm ki pek çok aksaklık var.

 

Sivil Savunma Kanunu vardı, 2009'da kaldırdılar. Yerine AFAD kuruldu. AFAD önemli ama çalışan insan sayısı sınırlı. En az 30 bin kişinin, sivil insanın eğitildiği, kurtarma çalışmalarını yapmak üzere eğitildiği bir kanundu. Yerine sadece devlet memurunun olduğu, sayısının yetersiz olduğu bir kurum ortaya çıktı. AFAD'da çalışanlardan Allah razı olsun ama sayıları az. Başında bulunan, görev yapan insanların altında sivillerin olması lazım. Organizasyon etkinliğindeki en önemli yanlışlardan birisi bu. "Dedi.

 

‘’Hiç bir yerde ağzımdan siyasi bir cümle çıkmadı.''Diyen Meral Akşener; 'Çok enteresan Ak Partili kardeşlerimle karşılaştım.''Buraya neden siyaset yapmaya geldiniz? 'diye bize söyleyenler oldu.Biz siyasette yapabiliriz. Âmâ ben ben Sayın Ömer Çelik'e böyle bir cümle kuran bir iyi partili görmedim. Çünkü doğru değil.

 

Sayın Ömer Çelik;'' Cumhur İttifakı olarak burdayız.Millet İttifakı nerede?''Dedi. Bugün bunların konuşulması zamanı değildir. Yani önce bu iş iktidara düşer.Dolayısıyla ben herkesi,Başta sayın Erdoğan olmak üzere herkesi ciddiyete davet ediyorum. 'Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00