Menteşe 'de Toprak Işık Söyleşisi

Kütüphaneler Haftası ve Okur Gezer Projesi kapsamında Menteşe Dumlupınar İlkokulu 4 –C Sınıfı öğrencileri yazar Toprak Işık ile online söyleşi gerçekleştirdiler.

Kültür ve Sanat 31.03.2022 15:16:00 0
Menteşe

Kütüphaneler Haftası ve Okur Gezer Projesi kapsamında Menteşe Dumlupınar İlkokulu 4 –C Sınıfı  öğrencileri yazar Toprak Işık ile online söyleşi gerçekleştirdiler.

Menteşe ‘nin seçkin okulları arasında gösterilen Dumlupınar İlkokulu ‘nun idarecileri ve öğretmenleri tarafından öğrencilerin kitap okuma alışkanlığını kazanmaları için birbirinden faklı ve anlamlı etkinliklerin gerçekleştirilmesine devam ediliyor. Bu bağlamda son olarak başarılı çocuk kitabı yazarı Toprak Işık ile online söyleşi gerçekleştirildi. 4-C Sınıfı öğrencilerinin sınıf öğretmenleri Yücel Atabay refakatinde gerçekleştirdikleri söyleşide yazar Toprak Işık,  kitap sevgisi yazarlık mesleği hakkında sorulan birçok soruyu cevaplarken, öğrencilerin ciddi anlamda kitap okuma alışkanlığı edindikleri de gözlerden kaçmadı.

Söyleşiye katılan başarılı ve sevilen  yazar Toprak Işık, kutlanmakta olan Kütüphaneler Haftası içerisinde gerçekleştirilen son derece anlamlı etkinlikten duyduğu mutluluğu dile getirerek başta Muğla  İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü, Dumlupınar İlkokulu İdareci ve Öğretmenlerine   desteklerinden dolayı teşekkür etti.

1973 yılında Elazığ'da doğan, çocukluğu ve ilk gençlik yılları İnegöl'de geçen Yazar Toprak Işık Üniversite birinci basamak sınavında Türkiye 9.su, ikinci basamak sınavında Türkiye 16.sı olarak girdiği Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. Bir süre New York’ta yaşadıktan sonra yazarlığa daha fazla zaman ayırabilmek için 2008 yılından itibaren İstanbul’a yerleşerek mühendislik yaşamını araştırma geliştirme projelerinde danışmanlık yaparak sürdürmeye başlayan yazar Toprak Işık ‘ın birçok kitabının yanı sıra Devlet Tiyatroları repertuarında; Aşk Yarası, Sıradan Bir Ailenin Mahremiyeti, Köy Minübüsü isimli 3  oyunu da bulunuyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MUĞLA/MENTEŞE


Anahtar Kelimeler: Menteşe ' Toprak Söyleşisi
25.9° / 14.7°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,21
  • EURO

    34,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2412,57% -0,81
  • Ç. ALTIN

    4000,90% -1,78