MENDUH ÇAKAR`DAN İMRALI`YA GİTME BAŞVURUSU

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, İmralı?ya gitmek için başvuruda bulundu.

3.04.2016 23:23:48 0
MENDUH ÇAKAR`DAN İMRALI`YA GİTME BAŞVURUSU

Kızıltepe ÇEV-GÖN Başkanı Menduh Çakar, İmralı’ya gitmek için başvuruda bulundu.

Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar, son günlerde artan çatışmaların dinmesi için; İmralı’ya gitmek için başvuru yaptı.

Başkan Çakar, BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi), Adalet Bakanlığı ve HDP Yöneticilerine bu mesajı gönderdi;

Bu ülkede bu günleri görmez olaydık. Ne olur barışın ve tekliflerini sete uğratmayalım… Bu ülke için BARIŞ hayal değil…

Diyalog, müzakere ve bu ateşin sönmesi için ne olur beyaz bir sayfa açıp; temaslar başlatılmalı. Bu ülke barışa nişanlıdır. Bu ülke, Türkiye; demokratik bir konuma giderken; Türk ve Kürt halkının sorunları çözülmek üzereyken, bunu hazmedemeyen emperyalist güçler ve yandaşları oyunlar sergileyerek bu ülkeyi kaosa sürüklüyor.

Bizler, Mardin Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı olarak bu konuda, bir mum ışığı yakalım, ufukta ışık görünüyor şiarıyla yola çıkmak istiyoruz.  İmralı’ya, Öcalan’ın kapısını halktan birisi olarak o kapıyı çalmak istiyor, görüşmek istiyoruz. Öcalan’ın mesajını tarafsız olarak halka ve gerekli yere iletmek, hükümetinde mesajı halka sunup kamuoyuna bilgilendirmesi olacaktır.

Yanlış anlaşma, kasıtlı açıklama, bu ülkeyi kaosa getirmek isteyen bazılarının senaryo ve satranç oyunlarını bozalım. Hükümetin bize vereceği yetki ve görevler doğrultusunda diyalog ve çalışmalarımız olacaktır.

Ülkemizdeki değişik kesimlerin de temas ve diyalog doğrultusunda, ayrıca AK PARTİ, CHP, HDP, MHP ile temas ve diyalog akabinde hükümet yetkilileri istese Kandil ve Barzani ile de görüşülür. Tüm bunlar kuracağımız iyi niyet bir komisyonla yapacağımıza inanıyoruz, huzura ve barışa vesile olması dileğiyle.

Ne olur, Allah için, Peygamber için bu ülke için, bu halk için, bu insanlar için, bu kadim topraklar için, bugün; şimdi konuşmasak taşın altına elimizi koymasak ne zaman konuşacağız?

Şimdiye kadar konuşmayanlar, ne zaman konuşacaklar? Bu ülkede temiz beyinli insanlar varken, onurlu haysiyetli insanlar varken, bu ülkeyi seven sayan insanlar varken, bu sorun niye bu ülkede şu an kaos, şiddet, çatışma, ölüm, gözyaşı, halen devam etmekte Buna sebep olan bu ülkeyi kaosa getirmek isteyenlerin Allah belasını versin inşallah.

Daha yol yakınken Allah korusun çok daha beteri olması için, empati kuralım. Büyüklerimize, bizi yönetenlere sesleniyorum. Bu ülke için ne gerekiyorsa yapınız. Bu ülkede Türk halkı, Kürt halkı bir birilerini acılarını paylaşmasa kardeşçe yaşanmasa daha büyük felaketli günler bizi bekliyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 

 


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00