MEMURSEN GENEL BAŞKANI YALÇIN MİDYAT ÇADIRKENTİ ZİYARET ETTİ

Çeşitili temaslarda bulunmak üzere Mardin`e gelen Memur-Sen Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, Mardin-Midyat Çadırkent`inde Suriye ve Iraklı Mültecilerle bir araya geldi.

Mardin 21.12.2015 15:38:59 0
MEMURSEN GENEL BAŞKANI YALÇIN MİDYAT ÇADIRKENTİ ZİYARET ETTİ

Çeşitili temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Memur-Sen Genel Başkanı ve beraberindeki heyet, Mardin-Midyat Çadırkent'inde Suriye ve Iraklı Mültecilerle  bir araya geldi. 

Memur-Sen Genel Başkan Ali Yalçın ve beraberindeki heyet Mardin'de temaslarda bulundu. Mardin temasları kapsamında Mardin-Midyat Çadırkent'te Suriye ve Iraklı misafirlerle bir araya gelen Genel Başkan Yalçın, sorunlarını dinledi, acılarını paylaştı. Yalçın, bir süre gençlerle sohbet etti, masa tenisi ve satranç oynadı, çocuklara hediyeler dağıttı. 

Çadırkent'te Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet savcısı İbrahim Bozkurt, Müftü Mehmet Şafi Bilik, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim- Bir- Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın, çok sayıda Memur-Sen il temsilcisi ve sendikaların şube başkanlarıyla birlikte Genel Başkan Ali Yalçın Çadırkent'te basın toplantısı düzenledi.

YALÇIN: TÜRKİYE DÜNYA'YA İNSANLIK DERSİ VERİYOR

Basın Toplantısında Ali Yalçın, "Burada yaşayan Ensar-Muhacir kardeşliğidir. Kardeşlik hukukunun yansımasıdır. Batı üç maymunu oynarken, Türkiye mazlumlara sahip çıkmıştır. Batı zulme ortak olurken Türkiye kardeşlerini açıkta bırakmamıştır" dedi.


 

TÜRKİYE MERHAMET DİPLOMASİSİ ÖĞRETİYOR

"Bu topraklarda yaklaşık olarak 2,5 milyon Suriyeli kardeşimiz, bizim misafirimiz olarak ağırlanmakta, ihtiyaçları karşılanmaktadır" diyen Yalçın, "Bu konuda öncü olan herkese yürekten teşekkür ederiz.  Türkiye buradan dünyaya insanlık dersi vermektedir. Türkiye dünyaya merhamet diplomasisi öğretmektedir" şeklinde konuştu.


 

EMANETE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Yalçın, "Kardeşlerimiz bize emanettir. Emanete sahip çıkmak hepimizin görevidir. Kış gelmiştir. Şartlar zorlaşmıştır. Acilen seferberlik başlatıp, kardeşlerimizin yanında durmalıyız. Onların yaralarını sarmak için elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız . Büyük Memur-Sen olarak biz dün olduğu gibi bugün de sorumluluk almaya devam ediyoruz. Biz hem emek hareketi hem de merhamet hareketiyiz" dedi.


 





ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

Memur-Sen heyeti, Çadırkent ziyaretinin ardından Suriye'li öğrencilerin eğitim gördüğü Midyat Kocatepe İlk Okulu'nda incelemelerde bulundu. Öğretmenlerle mini bir toplantı gerçekleştiren heyet, öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı. 


 





Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve kendisine eşlik eden heyet Vali Ömer Faruk Koçak'ı da ziyaret etti.

Heyet, Mardin- Suriye Yardımlaşma Platformu merkezine de giderek incelemelerde bulundu, yardım faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

 

Memur-Sen heyeti Mardin'de Mehmet Akif İnan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

 

 

 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88