MEMURSEN GENEL BAŞKANI YALÇIN:``HENDEKLER VESAYET ÇUKURLARIDIR``

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Hendekler vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmeli. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakarca görev yapan insanlar

Mardin 21.12.2015 14:34:48 0
MEMURSEN GENEL BAŞKANI YALÇIN:``HENDEKLER VESAYET ÇUKURLARIDIR``

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Hendekler vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmeli. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakarca görev yapan insanlara kucak açın" dedi.

Memur-Sen Mardin Şubesi tarafından “Her Yerde Barış, Her Zaman Birlik: Mardin Buluşması” yoğun katılımla Müftülük Konferans Salonu’nda yapıldı. İl Buluşmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Aydın, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimi ve üyeleri katıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantıda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Yalçın’ın sözleri sıklıkla alkışlarla kesildi.

ESKİ DEVLETİ KOPYALIYORLAR

Yalçın, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendekleri eleştirerek, şunları belirtti: “Tetiğe basan gençler değil, yere sağlam basan gençler yetiştirmek için kamu görevlileri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapmaya devam etmeliyiz. Hendekler vesayet çukurlarıdır. Buradan özgürlük ve gelecek tasavvuru olanlar şapkalarını önlerine koyarak bir kez daha düşünmeli. Hendek açmak yerine okul açın, buraya gelip yüreğini koyarak fedakarca görev yapan insanlara kucak açın. Hendek kazan değil, iyi üniversite kazanan gençler hedeflemeliyiz. Öfkenizi, kininizi, nefretinizi, düşmanlığınızı, açtığınız hendeklerin içine atın. Okulları yakıp, öğretmenleri baskılayan, şehirleri yaşanmaz hale getirenler, ‘Boykot uyguluyoruz’ diyerek, boykota uymama özgürlüğünü kullananlara karşı tehdit savurup, özgürlükten bahsediyorlar. Dün eski devletten ne kadar çirkinlik varsa onu kopyalıyorlar. Buradan bir çıkış yolu bulmaları mümkün değil.”

 

YASİN BÖRÜ’YÜ UNUTMADIK

Bölgede bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulandığını dile getiren Yalçın, “Dün inkar, asimilasyon politikalarından şikayetçi olanlar, bugün Kürtleştirmek için hendek kazıyorlar. Dün JİTEM'den şikayetçi olanlar bugün aynı ezber üzerinden gördüklerini kopyalamaya çalışıyorlar. Bunun asla kabul edilebilecek tarafı yok” diye konuştu.

Memur-Sen olarak bu yaşananları kabul etmediklerini dile getiren Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir merkezlerinde hendek kazanların, okul ve cami yakanların, bilboardlara Hazreti Peygambere hakaret içeren afişler asanların, çocukların eğitim hakkını, bölgenin yatırım hakkını, bölgede fedakarca görev yapanları engelleyenlerin asla yanında olmayız. Bunun hak verilecek hiçbir yanı yok. Yasin Börü ile 50 insanı katledenler unutulmamalı, unutmadık.”

HEDEF 1 MİLYON ÜYE

Memur-Sen’in hedefini “1 Milyon üye, yeniden büyük Türkiye” olarak açıklayan Yalçın, “5. Olağan Genel Kurul’da  “Kararlı Adımlarla Güvenli Yarınlara” vizyonuyla yeniden ve büyük bir aşkla sendikal yolculuğunu devam ettiren Büyük Memur-Sen Ailesi,   üye sayısını artırarak, gücünü katlayarak, hizmetlerini yaygınlaştırarak, örgütlenmesine hız vererek Yeniden büyük Türkiye ve adil bir Dünya hedefine koşuyor” şeklinde konuştu.

ESEN: RAKİPLERİMİZ DİBE VURDU

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ise, “Her kurumda her kuruluşta varız. Türkiye’nin en ücra noktalarına kadar örgütlüyüz. Dünyanın neresinde inleyen bir yürek varsa oraya insanlık taşıyoruz” dedi.

Toplu Sözleşme konusunda ise Mehmet Emin Esen, şunları söyledi: “3. Dönem Toplu Sözleşme sürecine iyi hazırlandık. Akademik çalışmalar yaptık. İstişarelerde bulunduk. Bu süreçte siyaset kurumuna, bakanlara ve   Başbakana taleplerimizi  ilettik. Görüşmelerimizde Toplu Sözleşme masasında kararlı bir duruş sergileyeceğimizi deklare ettik. Basın toplantıları düzenledik, sürekli olarak kamu görevlileri adına medyada gündem belirledik. Sonrası hepinizin malumu ilk turda üç kazanım. Ve sabahlara kadar devam eden turlar. Biz tekliflerimizi açıklamıştık. Hükumetinde teklifle masaya gelmesini istedik. İlk teklif geldiğinde beğenmedik, ayağa kalktık, teklifi reddettik, salonu terk ettik. Diğer konfederasyonlar masaya yapışıp kaldı. Sonra ise TV ekranlarında İsmail Koncuk şaka gibi açıklamalara imza attı. ‘Biz bilmiyorduk, Memur-Sen’i anlamadık’ dedi. Yani dibe vurdu. Tecrübeli sendikacıyım diye hava atan rakiplerimiz öğrenmenin yaşının olmayacağını sayemizde öğrendi, nerede kalkıp nerede oturacağını Memur-Sen’in duruşuyla anladı. Günlerce devam eden, sabahlara kadar süren pazarlıklardan sonra 3. Dönem Toplu Sözleşmenin son gününde anlaşma sağlandı ve tarihi başarılar elde ettik. Kazanımlarımızla sadece toplu sözleşme tarihine değil çalışma hayatına damgamızı vurduk. Toplam 213 kazanımla bu güne kadar yapılan en iyi Toplu Sözleşmeye imza atarak tarihi bir başarı elde ettik.”

ERDOĞMUŞ: KAZANIMLARIMIZ SÜRECEK

Toplantıda Büro Memur-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Hadi Erdoğmuş da bir konuşma yaptı. Erdoğmuş, “Biz sadece ücret değil, değerler sendikacılığı yapıyoruz. Toplu Sözleşme’de tarihi bir başarıya imza attık. Genel anlamda 213, büro hizmet kolunda ise 24 kazanım elde ettik. Bu kazanımların içinde belki de en önemlisi 4/C’li personele kadro yolunu açmamız oldu. Memur-Sen olarak bir taraftan mazlumlara sahip çıkarken, diğer taraftan yeni kazanımlar elde etmeyi sürdüreceğiz. Ebedi kardeşlik ve barış için de sorumluluk alıyoruz. Her bir kardeşimizin sorununu çözmek için mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

AYDIN: EMEK VE ADALET MÜCADELESİ VERİYORUZ

Memur-Sen Mardin İl Temsilcisi Mustafa Aydın ise yaptığı konuşmada, “Hem üyelerimizin özlük haklarını savunuyoruz hem ümmete hem ülkeye hem de topluma karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Alın teri, emek, vicdan, hak ve adalet mücadelesi veriyoruz. Ülkemize karşı içeriden ve dışarıdan yapılan saldırılara direniyor, hak olanın yanında duruyoruz. Mazlumların ve mağdurların sesi olmaya, her platformda öncülük etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00