MEMUR-SEN İL TEMSİLCİLERİ EYLEM KARARI İÇİN ANKARA'DA BULUŞTU

Memur-Sen 34. İl Temsilcileri Toplantısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle Ankara’da gerçekleştirildi.

Gündem 15.08.2021 12:22:00 0
MEMUR-SEN İL TEMSİLCİLERİ EYLEM KARARI İÇİN ANKARA

Memur-Sen 34. İl Temsilcileri Toplantısı, 6. Dönem Toplu Sözleşme gündemiyle Ankara’da gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, bağlı sendikaların genel başkanları ile il temsilcilerinin katıldığı toplantıda kamu işvereninin sunduğu zam teklifinin müzakereye uygun olmadığı belirtilerek yeni bir teklifin yapılması gerektiği beyan edildi.

 

Hükümetin 6. Dönem Toplu Sözleşme’de ilk zam teklifinin sunmasının ardından Memur-Sen’de yürütülen istişareler kapsamında il temsilcileri Ankara’da toplandı. Daha önce zam teklifinin beklentileri karşılamadığını ve yeni bir teklif beklediğini açıklayan Memur-Sen, yürüttüğü istişareler kapsamında 34. İl Temsilcileri toplantısını gerçekleştirdi.

 

Hükümetin ilk zam teklifinin müzakereye uygun olmadığını ve yeni bir teklifle gelinmesi gerektiği iradesinin vurgulandığı toplantıda Memur-Sen’in süreçte izleyeceği yol haritası tartışıldı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, “Hükümetin sunduğu ilk teklif beklentilerimizi karşılamaktan uzakta. Biz müzakereleri başlatacak ve üzerinde pazarlık yapabileceğimiz yeni bir teklif bekliyoruz” diye konuştu.

 

Gece boyunca devam eden İl Temsilcileri Toplantısının ardından üç önemli başlıkta alınan kararlar şunlar oldu:

Memur-Sen İl Temsilcileri toplantısında, Kamu İşvereni tarafından 12 Ağustos’ta tarafımıza sunulan teklifi; Konfederasyonumuz, sendikalarımız ve teşkilatımızın konuya bakışını değerlendirmiş olup aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1- 12 Ağustos’ta Kamu İşvereni tarafından sunulan teklifi kabul etmiyor, “en kısa sürede” ve “müzakeresi yetişebilecek” nitelikte, “Yeni, Makul, Adil ve Müzakere Etmeyi Gerektirecek” teklif bekliyoruz.

2- Konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızın görüşme ve müzakerelerde de ifade ettiği şekilde; bürokrasinin, siyasetin ve kurumların kamu görevlilerinin emeğine değer verme noktasında özel bir gayret göstermesi gerektiğini bir kez daha tekrar ediyoruz.

3- Bu tespit ve kararların yanında, Kamu İşvereninin tekliflerimize olumlu bakış üretmesine ve imzaya davet içeren teklifler getirmesine katkı sunmak , sürece olumlu katkı sağlamak ve kamuoyunun konuya dair farkındalığını artırmak, makul olan tekliflerimizin kabulü için demokratik hakkımızı kullanmak amacıyla 19.08.2021 Perşembe günü saat: 18.00’de Ankara’da Eylem yapılması, süreç içerisinde atılacak olumlu adımlara göre de yeniden değerlendirme yapma kararı alındı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33