MELTEM MİRALOĞLU`NA ÖDÜL!

8. si düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali?nin galası görkemli şekilde gerçekleştirildi.

19.05.2015 10:49:28 0
MELTEM MİRALOĞLU`NA ÖDÜL!

Bu yıl 8. si düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’nin galası görkemli şekilde gerçekleştirildi.

Elazığ'da düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nin açılış galasına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hindistan Film ve Festival Direktörü Sanjoy Ghosh, Yeşilçamın unutulmaz isimleri Nuri Alço, Ediz Hun, Suzan Genç ,Meltem Miraloğlu Mehmet Ali Arslan, İlker Mutlu, Sevgi Mutlu, Ali Sekmeç, Nursel Yarbasan, Muharrem Erdemir, Serap Gedik, Cenk Babaeren, Tuğçe Babaeren, Tuğrul Meteer, Mehmet Güleryüz, Levent Bıyıkoğlu, Kıvanç Terzioğlu, Talip Cabaz, Devlet Devrim, Bahar Öztan, Meral Konrat, Aydan Canbula, Anta Toros, Resul Aydın, Mehmet Güngören, İrfan Calban, İhsan Taş, Sayim Çınar,, Sibel Miraloğlu, Burhan Akdağ, Ececan Gümeci, Suat Ünal ve Yakup Yavru ile birlikte protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Festival ile ilgili bilgi veren Elazığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar Kara amaçlarının 2016 yılında Çayda Çıra film festivalini Bollywood ile birleştirmek olduğunu söyledi. Kara yaptığı konuşmada, "Daha öncesine baktığınızda çayda çıra markasını tüm dünya biliyordu ve Elazığlılara da böyle bir festival yakışırdı. Bu festivalde de sinemamızın duayenleri geçmişte olduğu gibi bugün de aramızda oldular. Her çalışmamızda Elazığ kültür başkenti olduğunu söyleriz, her çalışmamızda Harput'u anarız, her konuşmamıza çayda çırayla başlarız. Çayda Çıra Film Festivalini hazırlarken tabii ki bütün detaylar düşünülüyor. Her geçen yıl hatalar yapılmıyor mu, yapılıyor ama her geçen gün her şeyin üstüne biraz daha bir şeyler ekliyoruz. Çayda Çıra Film Festivali bu yıl 8 yaşında. Bunu yaparken de festivalin içeriğini dolu dolu hazırlamamız gerekiyor. Çayda çıra bir maharettir, olgudur. Her Elazığlının olmazsa olmaz değerlerinden bir tanesidir. Bunu film ile sanat ile birleştirmek çok zor. Bunu yaparken de üç beş tane gencin destekleri ile olmuyor. Elazığ yeni bir hava yakaladı, yeni bir farkındalık yakaladı. Dediğimiz gibi 7 yıl bunun için emek veren çok insan var. Bugün salonumuzda, Hindistan'da düzenlenen film festivalinin direktörünü getirdik. Amacımız 2016 yılında, Çayda Çıra Film Festivalini Hindistan yani Bollywood sineması ile birleştirip Elazığ'dan Hindistan'a bir köprü kurmaktır." dedi.

8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali onur ödülüne layık görülen Yeşilçam sanatçısı Ediz Hun’a onur ödülünü Vali Murat Zorluoğlu verdi. Ediz Hun da konuşmasında, ”Çok güzel bir gece, çok güzel insanlarsınız Elazığ halkı olarak geldiğimizden beri sadece sevgi gördük. Nefretten, kinden, kavgadan usandık, artık sevgiyle kucaklayalım birbirimizi” diye konuştu.

Meltem Miraloğlu'nun ödül almasından sonra , Yeşilçamın unutulmaz diğer usta sanatçılarına da onur ödülleri verildikten sonra program sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ELAZIĞ


Anahtar Kelimeler: MELTEM MİRALOĞLU`NA ÖDÜL!
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00