Mehmet Görmez?den iklim değişikliği kampanyası

Change.org?da yirmi iki ülkenin ruhani liderlerinin kendi ülkelerinin devlet başkanlarına seslendiği ve Paris?teki 2015 Ulusal İklim Değişikliği Konferansı öncesi %100 yenilenebilir enerji hedefi koyulmasını talep ettikleri kampanyaya Diyanet İşleri Başka

Türk Dünyasından Haberler 21.08.2015 16:14:32 0
Mehmet Görmez?den iklim değişikliği kampanyası

Change.org’da yirmi iki ülkenin ruhani liderlerinin kendi ülkelerinin devlet başkanlarına seslendiği ve Paris’teki 2015 Ulusal İklim Değişikliği Konferansı öncesi %100 yenilenebilir enerji hedefi koyulmasını talep ettikleri kampanyaya Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katıldı.

Dünyanın önde gelen dini sivil toplum kuruluşlarından “Barış İçin Dinler” (Religions for Peace), Purpose ve HereNow  ile beraber iklim değişikliğe karşı bir çağrı yayınladı. Ortak yayınlanan çağrı, dünyanın dört bir yanındaki ruhani liderleri toplumlarını, iklim değişikliği üzerine harekete geçirmek için bir araya gelmeye davet ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de bu çağrıya katılıp Change.org platformunda bir imza kampanyası başlattı. Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a seslenen kampanyada şu sözlerle iklim değişikliğine dikkat çekiyor; “İklim değişikliği, günümüzün en büyük ahlaki mücadelelerinden birisi. Bu tehlike dünyamızın ve insanlığın geleceği için büyük bir tehdit oluşturuyor. İklim değişikliğinden en çok etkilenecek olanlar ise fakir ve korunmasız olan insanlar. Çocuklarımızın ve sevdiklerimizin geleceği tehdit altında. Şu an yerel, ulusal ve tüm dünya olarak hepimizin uyanıp, harekete geçme zamanı. İnanç ve diğer ahlaki değerlerle, iklim değişikliğine karşı harekete geçmenin bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. Siz liderleri, iklim değişikliğine neden olan tehditlere karşı acilen harekete geçmeye ve 2050 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji hedefi koymaya çağırıyoruz. Küresel sıcaklık artışını geri dönülemez nokta olan 2 derecenin altında tutabilmek, karbon salımını sıfıra indirmek, sürdürülebilir kaynaklara yatırım yaparak, gelişen ve dengeli bir dünya için bu adımı atmalıyız. Biz, dünyamızı ve birbirimizi koruyup kollayarak, mutluluk ve uyum içinde yaşamak için üzerimize düşeni yapacağımıza söz veriyoruz. Hep beraber, daha iyi bir yaşam için korkusuzca harekete geçelim.”

change.org/DiyanetinİklimCagrisi adresindeki kampanyayı şu ana kadar 270.000’ine yakın kişi destekledi. Kampanyaya Türkiye dışında şu ana kadar dahil olan ülkeler ise şunlar: Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, İngiltere, İspanya, İsrail, İtalya, Japonya, Kamboçya, Kanada, Karayipler, Kenya, Meksika, Mısır, Nijerya, Norveç ve Rusya.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19