MEHMET AKYOL BAŞKON GENEL BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ

Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu ( BAŞKON ) ?un yapılan kongresinde yeniden Genel Başkanlığa seçilen Mehmet Akyol, ? Ankara ve Anadolu?nun en dinamik teşkilatı olarak devletin yapmadığı, iktidarların yapamadığı projelerimizi yine devletle birlikte

13.07.2018 12:40:46 0
MEHMET AKYOL BAŞKON GENEL BAŞKANLIĞINA YENİDEN SEÇİLDİ
Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu ( BAŞKON ) ‘un yapılan kongresinde yeniden Genel Başkanlığa seçilen Mehmet Akyol, “ Ankara ve Anadolu’nun en dinamik teşkilatı olarak devletin yapmadığı, iktidarların yapamadığı projelerimizi yine devletle birlikte hayata geçireceğiz “ dedi.
“ Başkon Konfederasyonu’nun, hiçbir sivil toplum kuruluşunun yapmadıklarını-yapamadıklarını hayata geçirmek için Milli Sorumluluk Projelerimizi hayata geçirmek için bir nevi seferberlik ilan edeceğiz “ dedi.
 
 
Akyol şunları söyledi: “ Millet olarak okumamak , çalışmamak ve üretmemek gibi bir alışkanlığımız var. Biz bu açıkları kapatmak için çeşitli projeler hazırlamış bulunuyoruz. Bunların başında Okumak ve Eğitim projemiz gelmektedir. Bu anlamda ilkokul talebesinden üniversite hocasına kadar herkese okuma alışkanlığını aşılamak istiyoruz.
 
 
Çalışmak, daha çok çalışmaya ihtiyacımız var. Kahve köşelerinde ömür tüketenlerden tutun da, televizyon karşısında beyhude zaman harcayanlara kadar herkese çalışmanın fazilet olduğunu anlatmak istiyoruz.
 
 
En önemli husus ise ‘ üretim .‘ Bu konuda önemli projeler hazırlayarak hükümete sunduk. Bunların başında ‘ Şehirden Köye Dönüş ‘ projesi geliyor. Yıllar öncesinde bu manada yaptığımız çalışmaları yetkililere takdim ettiğimizde şöyle demiştik; “ Tarım ve Hayvancılıkta kötüye gidiş var. Köyden şehre göç dramatik bir hal aldı. Büyükşehir Belediye Yasası ile köylerin unvanı mahalle olarak değiştirildi. Halbuki köy demek hürriyet demektir. Bu bir felaket yasası idi ve nitekim bu yasa ile şehirden köyüne dönmek isteyen vatandaşlara bir nevi zorluklar getirildi. Örneğin, ev yapmak isteyenlerden büyük meblağlarda para isteniyor. Devlet köy odalarını, köy konaklarını, köy tüzel kişiliğine ait ekilip -biçilen yerleri, meraları, suları, meyvelik-sebzelik ne varsa hepsi delet tarafından bir nevi gasp edildi. Hayvancılık yapmak isteyenlere bazı zorluklar getirildi. Durum böyle olunca köylü çiftini-çubuğunu bir tarafa bırakıp beklemeye geçti. Artık üretmiyor ve devletin verdiği imkanlarla kıt kanaat hayatını idâme ettiriyor.
 
 
Bunun içindir ki, sapı-samanı, patatesi-soğanı, eti, sığırı-davarı ithal eder olduk.
İşte bu temel konular üzerinde ciddi manada çalışmalar yaptık ve projeler hazırladık. Projelerin hayata geçirilmesi için hükümetle işbirliği içinde çalışmak istiyoruz.
 
Şimdiye kadar hiçbir kuruluşun ( hükümette dahil ) teşebbüs bile edemediği, bir nevi boş uğraşılar olarak görülen üç ana konuda yani Okumak, Çalışmak ve Üretmek ile ilgili projelerimizi bir nevi ‘ Milli Sorumluluk Projeleri ‘ olarak görüyor ve ülkemizin tarım ve hayvancılığının yeniden hayat bulması, üretimin artırılması için, bu projelerin hayata geçmesi için tüm gücümüz ve gayretimizle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI

23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00