Mehmet Akif Ersoy Mardin`de Saygıyla Anıldı

İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy`u anma programı Mardin Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mardin 13.03.2016 10:10:22 0
Mehmet Akif Ersoy Mardin`de Saygıyla Anıldı

İstiklal Marşının kabulünün 95. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Mardin Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen  anma törnine Mardin Valisi  Ömer Faruk Koçak,  Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Adalet Komisyon Başkanı Bülent Koç, Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Aziz Onur Aydın çok sayıda davetli ve vatandaşın katıldığı anma programı  saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayarak Kuran tilavetinin okunmasıyla devam etti.

 Programın devamında günün anlam ve önemini belirten Vali Koçak "Mehmet Akif Ersoy  cephe gerisinde millete istiklal şuurunu veren milletin ayağa kalkmasını sağlayan kurtuluş savaşını başlatan gizli kahramanların en büyüklerindendir onun çırpınışı Anadolu'nun şaha kalkmasını sağlamıştır bunun içindir ki Mehmet Akif'in istiklal marşını yazması Allahın  ona bir lütfü olarak görülebilir. Mehmet Akif ülkenin en zor şartlar altında olduğu dönemde yaşamış bir dava adamıdır. o ülkenin içerisinde bulunduğu zor şartları göz önüne alarak üzerine düşen her türlü görevi seve seve kabul etmiş bir çok kişinin göze almakta zorlanacağı işleri gönüllü kabul ederek gövdesini siper etmiş bir kahramandır. Kurtuluş savaşı yıllarını hepimiz şu veya bu ölçüde okuduk öğrendik ama istiklal savaşının ne anlama geldiğini iliklerimize kadar ancak merhum Mehmet Akif'le anlamamız mümkün oldu. Bu zamana kadar dahili ve harici Büyük Atatürk'ün ifadelerinde yerini bulan dahili ve harici bedhahların bütün mücadele ve gayretlerine rağmen bu memleket bölünmedi bölünmeyecek istikbalinden ve istiklalinden hiç feragat etmedi ve etmeyecek" dedi. 

Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesintilerin yer aldığı sunumla devam eden program "Bir dava adamı Mehmet Akif" konulu kompozisyon yarışması ve en güzel istiklal marşını okuyan öğrencilere verilen ödül töreni ile son buldu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40