MAZIDAĞI İLÇESİNDE CUMHURİYETİMİZİN 98. YIL DÖNÜMÜ COŞKU İLE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mardin'in Mazıdağı ilçesi cumhuriyet meydanında düzenlenen tören ile kutlandı.

Mardin 30.10.2021 10:45:00 0
MAZIDAĞI İLÇESİNDE CUMHURİYETİMİZİN 98. YIL DÖNÜMÜ COŞKU İLE KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mardin'in Mazıdağı ilçesi  cumhuriyet meydanında düzenlenen tören ile kutlandı. 

 

Tören öncesi Mazıdağı ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Mustafa Görmüş, kurum amirleri, muhtarlar ve vatandaşları makam odasında ağırlayarak tebrikleri kabul etti.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda. İlçe KaymakamıMustafa Görmüş,  öğrencilerin ve protokolün bayramını kutladı.

Program kapsamında öğrenciler tarafından şiirler okundu, yarışmalar düzenlendi.

 

Folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterimi yapılan programda öğretmenler korosu tarafından günün anlamına binaen türküler seslendirildi.


Şiir, kompozisyon dalında ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Görmüş günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 98. yıl dönümünü milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutladıklarını söyleyerek, Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvetin milletin kendisi olduğunu belirtti.

 

29 Ekim 1923’ün tarihimizin en önemli dönüm noktası olduğunu belirten İlçe Kaymakamımız, bu tarihin ülkemizin yönetim sisteminin değişmesi ile beraber yıllardır milletimiz varlığına ve geleceğine yönelik hain emellerin durdurulduğu tarih olduğunu vurguladı.

 

İlçe Kaymakamımız:” Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla yad ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

 

Yapılan geçit töreninden sonra düzenlenen tören sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MAZIDAĞI


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61