MAZIDAĞI CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI'NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizde satranç turnuvası düzenlendi.

Mardin 27.10.2021 10:18:00 0
MAZIDAĞI  CUMHURİYET BAYRAMI SATRANÇ TURNUVASI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizde satranç turnuvası düzenlendi.


Mazıdağı Kaymakamlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu ile, Mazıdağı Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen turnuvaya çevre il ve ilçelerden de katılım sağlandı


7-8 yaş , 9-12 yaş ve açık olmak üzere 3 kategoriden oluşan turnuvaya toplamda 105 sporcu katıldı.


2 gün süren turnuva sonunda 7-8 yaş kategorisinde Kızıltepe ilçesinden Sevim Sarıdağ birinci, Batman ilinden Mir Çınar Tuğcu ikinci ve Kızıltepe ilçesinden Ahmet Taha Üzümcü ise üçüncü oldu.


 9-12 yaş kategorisinde Van ilinde ikamet eden Tatar asıllı İlias Tımushev birinci, Kızıltepe ilçesinden Rohat Miran Tokan ikinci ve Kızıltepe ilçesinden Tuana Abak üçüncü oldu.


 Açık kategoride Derik ilçesinden Esat Erdeve birinci, Kızıltepe ilçesinden Abdurrahman Düzgün ikinci ve Kızıltepe ilçesinden Kamil Erol Eymen üçüncü oldu.


Dereceye giren sporculara ödülleri Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Görmüş’ün katılımıyla düzenlenen tören ile verildi.


Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Görmüş turnuvaya çevre il ve ilçelerden olmak üzere yaklaşık 10 farklı ilden katılım sağlandığını belirterek düzenledikleri turnuvanın yoğun ilgi gördüğünü söyledi.


Satrancın analitik düşünme sistemini, sayısal yeteneği, hafızayı, planlama ve stratejik düşünme tekniklerini geliştiren bir spor dalı olduğunu belirten İlçe Kaymakamımız, satrancın ilçede yaygınlaşması için bu tarz yarışmaların devam edeceğini kaydetti.


Turnuvaya Kızıltepe ilçesinden katılarak 7-8 yaş kategorisinde birinci olan Sevim Sarıdağ kazandığı para ödülünü Mardin Hayvan Barınağına bağışlayacağını söylerek,herkesin takdirini topladı.


Turnuvada dereceye giremeyerek üzülen minik sporcuya satranç takımı hediye eden Mazıdağı ilçe KaymakamıMustafa Görmüş, turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/MAZIDAĞI

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36