MAYDER`DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

MAYDER (Muhallemi Arap Yardımlaşma ve Kültür Derneği)Yaptrığı yazılı açıklama ile,HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından basına servis edilen ve ŞENKÖY`deki Yaralama olayına ilişkin açıklama yapıldı.

Mardin 2.08.2015 23:20:56 0
MAYDER`DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

MAYDER (Muhallemi  Arap Yardımlaşma  ve Kültür Derneği)Yaptrığı yazılı açıklama ile,HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan tarafından basına servis edilen ve ŞENKÖY'deki Yaralama olayına   ilişkin açıklama yapıldı.

MAYDER (Muhallemi  Arap Yardımlaşma  ve Kültür Derneği) tarafından yapılan yazılı  basın açıklaması şöyle:

 

''ŞENKÖY'deki olay ile ilgili AÇIKLAMA:
Mayder - Muhallemi Arap Yardımlaşma ve Kültür Derneği üye ve yöneticilerinin yapmış olduğu araştırma ve görüşmeler sonucunda kamuoyuna bu önemli açıklama yapılmaktadır.
Son zamanlarda ülkemizde tırmandırılan terör olayları biz Muhallemi Arapların yaşadığı ve terörle hiç bir bağı bulunmayan halkımızın huzurunu da kaçırmaya başlamıştır.

Ömerli'den Midyat'a doğru iki Arap muhallemi vatandaşı gelirlerken şenköy civarında BOTAŞ'a saldırı oluyor olay yerine giden askerler de tuzağa düşüyor mayın patlıyor.
Bu arada 20-25 dakika sonra şenköy e arama noktasına bu iki vatandaşımız varıyor. 
Olay sıcak olduğundan askerler bu iki arkadaşı tedirgin bir şekilde arıyor. 
Bu arkadaşlardan biri( şu an ağır yaralı olan) korkuyor ve askerlerin davranışlardan tedirgin oluyor. 
Bu arada askeri korkutan önemli durum oluyor arkadaşların geldiği araçla ilgili kaçak araç ihbarı askere bildiriliyor. Şu an yaralı olan hemen kaçıyor uzman askerde onu yakalayayım derken koşuyor ve düşüp ayağını yaralıyor. 
Kontrol noktasından kaçıyor feryatları dur ihtarı ve havaya ateş açılıyor..kaçmaya devam eden vatandaş ağır vuruluyor..
Allahtan ona acil şifalar dileriz.
Başta Muhammed TEKER ailesini, dostlarını, sevenlerini ve tüm Muhallemi Araplarını bu zor günlerde birlik olmaya davet ediyoruz. 
Muhallemi Arap belde ve köyleri başta olmak üzere tüm ülkede kaos ortamı oluşturmaya gerginlik peşinde koşmaya çalışan oy derdinde olan tüm resmi ve gayri resmi makamları telinde ediyoruz.
MAYDER - Muhallemi Arap Yardımlaşma ve Kültür Derneği.
Yönetim Kurulu''

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00