MAÜ REKTÖRÜ AĞIRAKÇA`DAN``DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ``MESAJI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça ``Dünya Arapça Günü``` dolayasıyla yazılı mesaj yayımladı.

19.12.2017 09:56:34 0
MAÜ REKTÖRÜ AĞIRAKÇA`DAN``DÜNYA ARAPÇA GÜNÜ``MESAJI

 


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Ağırakça ''Dünya Arapça Günü''' dolayasıyla yazılı mesaj yayımladı.

 

Rektör Ağırakça Mesajında:

 

“UNESCO Yürütme Kurulunda, 08 Ekim 2012 tarihinde alınan karar gereği tüm dünyada ilan edilen 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nü 4. kez kutlamanın heyecanını yaşıyoruz.

Sadece dini terminolojide değil; sanat, kültür, edebiyat, medya, turizm ve sağlık gibi birçok sektörde en çok aranan temel diller arasında bulunan Arapça çoğunluğu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da yaşayan yaklaşık 450 milyon kişi tarafından konuşulan bir dil olup Birleşmiş Milletlerin altı resmi dilinden birini de teşkil etmektedir.

Dünya genelinde Müslümanlar için vahiy dili olarak kabul gören Arapça, kültür ve medeniyet mirasımızın da dili olması bakımından yeni nesiller tarafından öğrenilmesi kaçınılmaz bir dildir. 

Nitekim İslam tarihi boyunca Türkler, Persler, Hintliler, Kürtler ve Arap olmayan diğer milletler İslam dinini kabul ettikleri tarihten itibaren medeniyetimizin verileri arasında yer alan eserlerinin büyük bir kısmını kendi ana dilleriyle değil ilmi ve akademik bir dil olan Arapçayla telif etmişlerdir. 

Arapça günümüzde önemini ve dünya dilleri arasındaki etkinliğini gittikçe artıran bir dil olması hasebiyle ülkemizde de günden güne daha büyük talep ve ihtiyaçlarla karşılaşılmaktadır. 

Arapçanın, Türkiye’de öğretilmesi ve öğretiminin geliştirilmesi adına Mardin Artuklu Üniversitesi olarak çok büyük gayret sarf etmekte ve 18 Aralık Dünya Arapça Günü’nün Türk kamuoyuna duyurulması ve Arapçanın daha yaygın bir şekilde gündeme gelmesi için çalışmalarımız devam etmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Aralık Dünya Arapça Gününün, Arapça eğitim öğretimi adına ülkemiz genelinde hayırlı ve kapsamlı sonuçlara vesile olmasını umut ediyorum.”Dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00