Matematiğin Gözünden IMAGINARY" Gezici Sergisi Diyarbakır`da...

Sadece matematikçiler değil, tasarımcılar, sanatçılar, mimarlar, yaratıcı işlerle uğraşan herkes için... ?matematiğin gözünden IMAGINARY? sergisi 9-24 Kasım 2015 tarihleri arasında Amed Sanat Galerisinde katılımcılarıyla buluşacak

Türk Dünyasından Haberler 6.11.2015 17:38:01 0
Matematiğin Gözünden IMAGINARY

Sadece matematikçiler değil, tasarımcılar, sanatçılar, mimarlar, yaratıcı işlerle uğraşan herkes için... “matematiğin gözünden IMAGINARY” sergisi 9-24 Kasım 2015 tarihleri arasında Amed Sanat Galerisinde katılımcılarıyla buluşacak 

matematiğin gözünden  IMAGINARY” uluslararası gezici  sergisi,  İstanbul ve İzmir’de açılan dört serginin ardından  9-24 Kasım 2015 tarihleri arasında, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi - Matematik Bölümünün desteğiyle Amed Sanat Galerisi / Sümerpark Sosyal Yaşam Merkezinde katılımcılarıyla buluşuyor. 

“matematiğin gözünden  IMAGINARY”,  21. yy interaktif öğrenme teknolojilerini  kullanan çoklu zekayı  ve yeni ilişkilendirme biçimlerini harekete geçiren olağanüstü bir deneyim.  Sergide dokunmatik ekranlarda deneyimlediğiniz her şeyi evinizine gidince ücretsiz olarak bilgisayarlarınıza indirebiliyor, hatta açık kaynaklar sayesinde dilerseniz kendi  mini sergilerinizi okullarınızda da oluşturabiliyorsunuz.

Dünyada, 30’u aşkın ülkede, 140 dan fazla ücretsiz sergi ile  1 milyonun üzerinde ziyaretçiye ulaşan, 18’den fazla dilde içerik ve 15 GB üzerinde açık kaynak etkileşimli matematik içeren 'IMAGINARY, açık matematik' ağına Türkçe ulaşabilirsiniz. “IMAGINARY- açık matematik” Oberwolfach Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından oluşturulmuş ve dünyanın her yerinden işbirlikleriyle günden güne gelişen, genişleyen etkileşimli ve dinamik bir internet platformu, www.imaginary.org/tr Boğaziçi Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi öğrencileri tarafından türkçeleştirildi ve güncelleniyor.

“IMAGINARY açık matematik” projesi,  ‘2014 Alman-Türk Bilim Yılı' kapsamında başlayan işbirliği ile Türk Matematik Derneği (www.tmd.org.tr) öncülüğünde  ve İstanbul Matematiksel Bilimler Merkezinin (www.imbm.org.tr) bilimsel danışmanlığı ile hayata geçiriliyor.

Gezici sergileri, Dicle Üniversitesi Matematik Bölümünden rehberler eşliğinde okulunuzla birlikte gezebileceğiniz gibi, bireysel  olarak da katılabilirsiniz. Grup katılımları için randevu detaylarını metnin en altında bulabilirsiniz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-DİYARBAKIR


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88