MARTOD`TAN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NE SEMPOZYUM İSYANI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutup Sempozyumu" 1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul`da yapılacak. Halka açık ve ücretsiz olan sempozyuma birbirinden önemli isimler katılacak.

Mardin 27.09.2016 19:24:16 0
MARTOD`TAN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ`NE SEMPOZYUM İSYANI

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Şehadetinin 50. Yılında Seyyid Kutup Sempozyumu" 1-2 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Halka açık ve ücretsiz olan sempozyuma birbirinden önemli isimler katılacak.

 

Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça'nın ev sahipliği yapacağı sempozyum; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yasin Aktay, Numan Kurtulmuş, Hayreddin Karaman, Hamza Türkmen, Mehmet Okuyan ve birçok ismin katılımıyla İstanbul'da Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek..

 

Davetliler arasunda bulunan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, Sempozyumu düzenleyen Artuklu Üniversitesine sitem ederek,Martod  olarak,kent Dışındaki Üniversitelerin Bakanlıkların ,Resmi Kurumların  Sempozyum,Konferans,Toplantı gibi etkinliklerini Mardin'de yapmalarını talep ederken,Mardin Artuklu Üniversitesinin Uluslararası düzeyde düzenlediği bir sempozyumu  Mardin ili Dışında gerçekleştirmesini,anlamak ve anlatmak çok zor olacaktır''Dedi.

 

Biz Turizm Dünyasına ve Kamu oyuna Mardin'de Güvenlik sorunu bulunmadığını  ve Mardin'e gönül rahatlığı ile gelebeileceklerini anlatmaya çalışırken,Mardin Artuklu Üniversitesinin Hangi gerekçe ile olursa olsun,Uluslarası düzeyde düzenlediği  ve  MARTOD Olarak Mardin'de rahatlıkla düzenleyebilecek   ve   organize edecek alt yapı ve Deneyime sahip iken,İstanbul ilinde düzenlemesi,Mardin Turizmine  zarar verecektir .''Dedi.

 

Artuklu Haber'den Abdullah Ortaç'a konuya ilişkin açıklamada  bulunan MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör, kentte 6-8 Ekim olaylarından bugüne kadar 16 otelin kapandığını belirterek,ama buna rağmen umutlu olmaya ve ayakta durmaya çalıştıklarını vurguladı.

 

MARTOD  BaşkanI  Gürgör, "Turizm ve otelcilik sektöründeyiz. çok hassas olan turizm sektörü her türlü günlük olaylardan etkilenebiliyor. Hem turizm hem de otelcilik sektörü çok ciddi anlamda yaşanan olaylardan kolaylıkla etikileniyor.''Dedi.
 


Kent turizminin yaşadığı sıkıntılarla ilgili hazırladıkları raporu Mardin Valiliği ve ilgili bakanlıklara gönderdiklerini belirten Başkan Gürgör, "Başbakanlığa ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na elden verdiğimiz bölge Turizminin yaşadığı sıkıntılar ve içinde bulunduğumuz darboğazı anlatan raporlarımız var. En kısa zamanda bir neticeye kavuşup, turizmcilere ve otelcilere bir destek sağlanmasını umar ve beklerken  ,Artuklu Üniversitesinin bizlere destek olması yerine ,Turizme zarar  verebilecek  bir karar alarak,Uluslararası Sempozyumun İstanbul'da gerçekleştirilmesini üzüntü ile karşıladık"  dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04