MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR BAKAN KURTULMUŞ`TAN MARDİN TURİZMCİLERİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi`nin katıl

Turizm 13.04.2018 16:39:54 0
MARTOD BAŞKANI GÜRGÖR BAKAN KURTULMUŞ`TAN MARDİN TURİZMCİLERİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş  ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin katıldığı  ve Şanlıurfa'da bir otelde düzenlenen Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayında söz alan MARTOD Başkanı Özgür Azad Gürgör Mardin Turizmcileri için destek verilmesini istedi.

 

 Mardin’deki temaslarının ardından karayolu ile Şanlıurfa’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ilk olarak Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen “Yeni Dünyada Türkiye’nin Yeri” konulu konferansa katıldı.Konferanstan sonra Dergah Camii’nde Cuma namazı kılan Bakan Kurtulmuş ve beraberindekiler, namazdan sonra bir otelde düzenlenen Şanlıurfa Kültür ve Turizm Çalıştayına katıldılar.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının, sektörün öncü isimleriyle Şanlıurfa Nevali Otel’de gerçekleştirdiği turizm buluşmasında bir yol haritası belirlenmesi yönünde çalışma yapıldı.

Güneydoğu’nun artık turizmle anılacağını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, turizm haftası arifesinde düzenledikleri   çalıştayda bölgenin artık turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, eşsiz kültürel ve tarihi miraslarıyla öne çıkması için hükumet ve Bakanlık olarak yoğun gayret sarf ettiklerini dile getirdi. 


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa ve Mardin illerinin turizmdeki ivmesini daha da yükseltmek için sektörle birlikte bir araya gelerek Bölge turizmine katkı sağlamaya  yönelik bir yol haritası belirleyeceklerini ifade ederek, “Terör baskısı altında ezilen Güneydoğu’muzda, huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle birlikte turizm çalıştayıda biar araya geldik .” dedi.  

 

Toplantıya Mardin Turizmi adına söz alarak konuşan Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör,Bakan Numan Kurtulmuş'un 10 yıl önce Mardin'e Gelen son Turizm Bakanı  Ertuğrul Günay'dan bu yana Mardin'i ziyaret  gerçekleştiren ilk Kültür ve Turizm Bakanı olarak Tarih'e geçtiğini belirterek ,10 Yıldır Turizm Bakanının Mardin'e gelmeyişinin Bölgeye verilen  değeri  gösterdiğini belirterek,10 tıl sonrası bölgeye gelerek önemli ziyaretler gerçekleştiren Bakan Kurtulmuş'a teşekkür etti.

 

Başbakanlık ile Kültür ve Turizm Bakanlığına önceki yıllarda  rapor sunduklarını belirten Başkan Gürgör, 6-7 Ekim 2014'teki olaylardan bu yana turizmde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını  ancak,Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sayın Mustafa Yaman'ın insanüstü çalışmaları ve Turizme sağladığı Tanıtım imkanları ile Bugün Mardinde Turizmin geliştiğini ve Turizmcilerin yüzünün artık gülmeye başladığını belirterek,Ekonomik bakımdan da Turizmcilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00