MARSEV 2.KURUCULAR KURULU ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİ`NDE TOPLANDI

Mardin Eğitim Vakfı`nın (MARSEV) kurucular kurulu Ankara Mardin Kültür Evi`nde toplandı.

12.11.2016 18:01:29 0
MARSEV 2.KURUCULAR KURULU ANKARA MARDİN KÜLTÜR EVİ`NDE TOPLANDI

 Mardin Eğitim Vakfı'nın (MARSEV)  kurucular kurulu Ankara Mardin Kültür Evi'nde toplandı.


Toplantıya Marev Ankara Şube Başkanı Eski  Ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy,MARSEV  Başkanı Eski Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kenan Nehrozoğlu,MARSEV  Genel Sekreteri Yavuz Ölçen, Eski İçişleri Bakanlarından Muammer Güler,Nufus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Güler,Mardinli İş adamlarından Ferhan Ademhan,Necati Yağcı, Mithat Yenigün,Şakir Nuhoğlu,Mithat Yenigün,Halil Aslan,Mahmut Tatlıdede,MAREV Genel Başkanı Haluk Eldem,MAREV  Bakırköy Şube Başkanı Mehmet Beşir Bilgin, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter,Eski Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkullubey,Nihat Eri,Eski İzmir Milletvekili, Abdülrezzak Erten ve Kurucular kurulu üyeleri ,Avukat Bülent Ensari, Avukat Cemal Artık ve Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri  Şahin Arpağ ile  Ankara'da yaşayan Mardinliler katıldı.

 

Divan Başkanlığını Haluk Eldem,Başkan Yardımcılığını Fuat Aysoy,Divan Katipliğini  de verilen önerge ile  Avukat Bülent Ensarinin seçildiği  MARSEV 2.Kurucular kurulu   Cuma Günü menfur bir saldırı sonucu Hayatını kaybeden Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ve Başta Atatürk olmak üzere ülkemizin bekası için hayatını kaybeden Şehitler için 1 Dakikalık saygı duruşunun ardından,İstiklal Marşının okunması ile toplantı başladı.

 

Ak Parti Mardin Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ile Orhan Miroğlu'nun Derik Kaymakamlık Makamanda Kaymakam Muhammed Fatih  Safitürk'e yapılan menfur saldırı sonucunda şehit düşmesi nedeniyle,Şehit Kaymakam'ın toprağa verileceği memleketi olan Sakarya ili Arifiye ilçesinde düzenlenecek olan cenaze ve defin törenine katılmaları nedeniyle,Kurucular Kurulu divan başkanlığına gönderdikleri mazaret mesajı ile bildirimde bulunarak,kalben birlikte oldukları hemşerileri ve MARSEV Yönetimi ile kurucular kurulu toplantısına başarı dileklerini  bildirdiler.

 

 MARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu, yaptığı konuşmada kuruluşundan bu yana MARSEV Vakfının çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi vererek,Bugüne kadar yapılan çalışmalar  hakkında detaylı açıklamalarda bulundu.

 

MARSEV Vakfının önemini hatırlatan ve çalışmaları hakkında Kurucular Kuruluna bilgi veren MARSEV Vakfı Başkanı Kemal Nehrozoğlu aslında bu konuşmayı veda konuşması olarak yapmayı tasarladğını ancak  çok saygın  ve kıramayacağı kişilerin araya girmesi ile bir yıl daha görevde kalmaya karar verdiğini ve Kurucular Kurulunun karar alması halinde bu görevi 1 yıl daha yürüteceğini ,Daha sonra görevini Genç ve aktif birilerine bırakmayı düşündüğünü ifade etti.

 

MARSEV Vakfı Başkanı Kemel Nehrozoğlunun konuşmasının ardından Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreteri Şahin Arpağ kürsüye gelerek Mardin Artuklu Üniversitesinin dünden Bugüne gelişimini anlatarak,Üniversitenin yatırımları ve çalışmaları hakkında Kurucular Kuruluna ve katılımcılara  bilgi verdi.

 

Üniversitenin kuruluşundan bu yana Mardinli Hayırsever İş Adamlarının Üniversiyeye sağladıkları Maddi katkıların önemine değinen Genel Sekreter Şahin Arpağ,Üniversiteye Maddi manevi katkıda bulunan Mardinli İş Adamlarına minnet ve Şükran borçlu olduklarını belirterek,Üniversitenin İnşaatları devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzu,Servet İncioğlu İslami İlimler Fakültesi Kız Öğrenci Yurdu,Yemekhane,Kütühane,Cami,Güvenlik Duvarı ,gibi yatırmlarının devam etmekte olduğunu bu yatımların bittiğinde Üniversite Kampüsünün  daha yaşanır bir hale geleceğini belirterek,emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Mardin Aruklu Üniversitesine Kuruluşundan bu yana  katkılarını esirgemeyen  ve eğitime büyük katkı sağlayan Gönül Adamı 22 Dönem Mardin Milletvekili ,İş Adamı Süleyman Bölünmez, Ülkemizin ve Mardin'in yetiştirdiği önemli iş adamlaraından Dr. Zeynel Abidin Erdem, Bügüne kadar çok önemli bağışlarda ve Maddi katkıda bulunan ve halen bulunmaya devam eden Mardinli İş Adamı Şakir Nuhoğlu ve Almanya'da yaşayan Mardinli hemşerimiz Servet İncioğlu ,Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler,Nusaybin'den Osman Göktekin,Midyat'ta Mithat Yenigün'ün ,Eski Mardin Milletvekili Nihat Eri'nin ve Mardin Milletvekillerinin örnek bir davranış gerçekleştirdiklerini belirterek,  Bu hemşerilerimiz ülkemizde örnek alınmalı. Herkese bu gibi hayırlı işlerin yapılmasını için çağrıda bulunuyorum. Eğitime kim ne katkı yaparsa, kendisinden ve ailesinden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

 

MARSEV  Genel Sekreteri Yavuz Ölçen 'de yaptığı konuşmasında MARSEV vakfının  çalışmaları,Gelir-Giderleri,Projeleri ve Mardin'in tanıtımına sağladıkları katkılar hakkında kurucular kuruluna geniş bir şekilde sunum yaptı.

 

Vakıf Mütevelli kurulu  tarafından kabul edilen Vakıf resmi senedindeki değişiklilklere ilişkin  tadil tasarısı oylanarak,yapılan açık oylamada  Kurucular Kurulu tarafından değişiklik kabul edildi.

Daha sonra da Vakıf Resmi Senedinin Geçici 1.Maddesi gereğince Mütevelli kurul ve boşalan yerler için seçim yapılarak,yapılan seçimlerin ardından Katılımcılara Mardin Yerel yemeklerinden oluşan Sembusek,İçli Köfte ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69