MARSEV 19.Mütevelli Kurulu toplantısı Ankara?da Gerçekleştirildi

Mardin 17.11.2019 16:04:42 0
MARSEV 19.Mütevelli Kurulu toplantısı  Ankara?da Gerçekleştirildi
Mardin Artuklu Üniversitesini desteklemek amacıyla  Mardinliler tarafından 2010 yılında kurulan Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) 10.Kuruluş Yıl dönümünde  19. Olağan Mütevelli Kurul toplantısını 16 Kasım  2019  günü Ankara'da bulunan Mardin Kültür Evinde gerçekleştirdi.
 
 
Mardin Artuklu Üniversitesi'ni desteklemek maksadıyla Mardinlilerce ve Mardinliler tarafından 2010 yılında kurulan Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) kuruluşunun 10. Yılını tamamladı ve 19. Olağan Mütevelli Kurul toplantısını 11 Mayıs 2019 tarihinde Ankara'da bulunan Mardin Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.
 
 MAR-SEV'in 2019 yılı  olan  hizmet programı ile bütçe plasman planını görüşerek onaylamak, vakfın faaliyetleri hakkında son gelişmeleri sunmak ve gelecek faaliyetler konusunda katılımcıların fikir ve görüşlerinin alındığı Mütevelli Kurulu toplantısı Ankara’da gerçekleşti.
 
 
 Toplantıya MAREV Ankara Şube Başkanı Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy, MARSEV Başkanı Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri Kenan Nehrozoğlu, MARSEV Genel Sekreteri Yavuz Ölçen, Mardin Eski Mv./Mardin Eski İl Başkanı Nihat Eri,Mardin Mv.Şeyhmus Dinçel,Mardin Eski Mv.Orhan Miroğlu,Mardin Eski Mv.Gönül Bekin Şahkulubey,Dika Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ,Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,Sümer Holding emekli Genel Müdürü Sezai Ensari, iş adamı  Mehmet Emin Değer,  Mİthat Yenigün,Tevfik Öz,Halil Arslan ,İbrahim Biter ,Kurucular kurulu üyeleri  ile Ankara'da yaşayan Mardinliler katıldı.
 
 
  
MARSEV Başkanı Emekli Vali ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu  yapılan tüm faaliyet ve etkinlikler ile vakfın mali durumu ve bilançoları içeren görsel bir sunum yaptı.Nehrozoğlu yaptığı konuşmada dikkat çeken hususlardan biri şu oldu;''2019 yılın da gerçekleştirmiş olduğum Mardin gezisin de gözlemlemiş olduğum konudan birisi Mardin de son yılların en çok turist çeken bir dönem de olduğunu fark ettim.Mardinde caddeler kalabalıktan dolmuş taşmıştı.Bilhassa otellerde yer bulmak için uğraşan insanlar gördüm.Buda Mardin'imizin tanıtımı konusunda ki çalışmalarımızın olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını bir kez daha gözlemlemiş oluyoruz ve bu çalışmalar da en ufak desteği bile olanlara teşekkür ediyorum.''dedi.
 
 
 
MARSEV’in 2020 yılında başvuru yapacağı projeler arasında; Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen ve Avrupa 2020 Stratejisinin, Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliği Stratejik Çerçevesinin (ET2020) ve Avrupa Gençlik Stratejisinin amaçlarına ulaşılması temeli üzerine inşa edilen “Yapılandırılmış Diyalog” teklif çağrısı bulunmaktadır.
 
Bahse konu teklif çağrısının içeriğini oluşturan konu başlıkları şu şekilde sıralanmaktadır:
 
- Gençlerin yoksulluk problemleri,
- Gençliğin istihdamı,
- Gençliğin örgün ve yaygın eğitimle desteklenmesi,
- Gençlerin ekonomik olarak bağımsız hale getirilmesi,
- Okuldan işgücü piyasasına geçiş,
- Genç göçmenlerin topluma aktif olarak dahil edilmesi,
- Girişimcilik ve yaratıcılığın geliştirilmesi,
- Küreselleşme,
- Çevre/Sürdürülebilir kalkınma,
- Gençliğin sağlığı,
- Yabancı düşmanlığı ile mücadele,
 
Yukarıda bahsedilen konu başlıkları ile alakalı tutum belirleme, politika hazırlama, geliştirme ve tavsiyelerde bulunma adına hem yerel hem de ulusal politika yapıcılar ile “yapılandırılmış diyalog toplantıları” gerçekleştirilecektir.
  
Toplantı sonunda, Başkan Nehrozoğlu katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
 
Haber:İsmail DİNÇEL/Abdullah ORTAÇ
 

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33