MAREV MÜZİK TOPLULUĞU KOROSU`NDAN MUHTEŞEM KONSER

11 Mayıs 2014 tarihinde Hizmete açılan Ankara ``Mardin Kültür Evi``Marev Ankara Müzik Topluluğu Korosunun Muhteşem konserine ev sahipliği yaptı

14.06.2014 17:26:49 0
MAREV MÜZİK TOPLULUĞU KOROSU`NDAN MUHTEŞEM KONSER

11 Mayıs 2014 tarihinde Hizmete açılan Ankara ``Mardin Kültür Evi``Marev Ankara Müzik Topluluğu Korosunun Muhteşem konserine ev sahipliği yaptı.

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Ankara Şubesi tarafından 3 Yıl önce kurularak çalışmaların a başlayan Marev Müzik Topluluğu Korosu, Ankara Mardin Kültür Evi’nde  verdiği muhteşem konserde 6 dilde şarkılar seslendirdi. Yoğun ilgi gören Konser Başkent’te Yaşayan Mardinli Vatandaşların ve Mardin Sevdalılarının Yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Ankara Şubesi ve Marsev tarafından ortaklaşa düzenlenen konsere ilgi büyük oldu. Başkent’te yaşayan Mardinli vatandaşların akın, akın geldiği müzik şöleni dinleyenleri adeta büyüledi. Ankara’da yaşayan Mardinliler ’in büyük ilgi gösterdiği konsere Marev Ankara Şube Yönetimi ,Marsev Yönetim Kurlu Üyeleri, , MAREV Ankara şube Başkanı İbrahim Aysoy, MARSEV  Genel Başkanı Kenan Nehrozoğlu, eski Mardin milletvekili Nihat Eri, , emekli general Yavuz Ölçen, Emekli Hakimler Hasbi Uslu,Beyazıt Boran, Mardinli Ses Sanatçıları Züheyir Yardımcı,Udi Yarvant,Emin Taşan,Nilgün Özdoğan,Zeynep Poyraz’ın ve Seçkin Davetli topluluğunun katıldığı ve 6 Dilde eserlerin seslendirildiği Muhteşem koro konseri yaklaşık 3  saat sürdü.

Marev Ankara Şubesi Başkanı Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy Kapıda davetlileri tek tek karşılayarak yakından ilgilendi.MAREV Müzik Topluluğu Korosunun Konseri, Başkentli Mardinlilerin gururu olan, Ankara Mardin Kültür Evi’nde gerçekleştirildi.11 Mayıs Tarihinde açılışı yapılan Binada gerçekleştirilen  Etkinlik,Başkent’te yaşayan Mardinlilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Mardin Evi’nin girişinde oluşturulan satış standında Mardin’in Doğal Ürünlerinin tanıtım ve Satışı yapıldı.

MAREV ve MARSEV’in müşterek düzenlediği MAREV Müzik Topluluğu musiki korosu tamamı Başkent’ta Yaşayan Mardinli Büğrokrat,İş Adamı,serbest meslek sahibi kişilerin amatör bir ruh ile bira raya gelmesinden oluşuyor.. Bugüne kadar İstanbul’da ve Mardin’de 3 konser veren koro  4.konserini Kendi salonunda  gerçekleştirmiş Oldu.

Şef Arif Çelik Yönetiminde 6 dilde parçaların seslendirildiği muhteşem konserin ilk bölümünde “Mardin Peşrevi” ile başladı.Marev Müzik Tpluluğu Korosusunun Şef Arif Çelik yönetiminde  yaklaşık 26 Parçanın seslendirildiği muhteşem konserinde Arapça, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Ermenice, , Süryanice dilinde parçalar seslendirildi. Yaklaşık 3 saat süren ve zaman zaman,Koristlerin ayakta durmaktan dolayı zor anlar yaşadığı ve rahatsızlandığı Konserde koro konseri ile , seyircileri adeta büyüledi.

Uzun Yıllar Amerikada Yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönerek sanatını Diyarbakır’da icra eden Ünlü Sanatçı Udi Yarvant’ın 3 Parça seslendirdiği ve seyircilerin ayakta alkışladığı,Konserde,Zuheyir Yardımcı,Emin Taşın,Zeynep Poyraz seslendirdikleri Parçalar ile adeta Dinleyenleri büyüledi.

MAREV  Ankara Şube Başkanı Eski Ulaştırma Bakanı İbrahim Aysoy  yaptığı Konuşmada şunları söyledi:, ‘’Ankara Mardin Evi’nin açılması ile birlikte,Başkent’te yaşayan Mardinli vatandaşların,bir araya gelmesi,sosyal faaliyetlerde bulunması ve Etkinliklere katılımları artık çok daha rahat olabilecek.Ben özellikle,Mardin Evi’nin Proje aşamasından, Projenin hayata geçirilmesinde maddi,manevi katkıları bulunan, Mardinli hayırsever İş adamlarına burada seslenerek,Katkılarından dolayı Şükranlarımı arz etmek istiyorum.İşçisinden,Mühendisine,Müteahhitinden,Yöneticisine kadar Emeği geçen herkesi kutluyor, Şükranlarımı sunuyorum.Zaman birlik zamanı,Tüm Mardinlileri,Vakfımıza sahip çıkmağa çağırıyorum.Lütfen Herkes imkanları nispetinde Marev Vakfı’na sahip çıksın.Üye olsun,Daha güçlü olmak  için,Daha etkin çalışmalarda bulunmak için,Güçlü olmak lazım’’Diyerek ,Tüm Mardinlilere seslenen Başkan Aysoy,Başarının Birlikten geçtiğini ifade etti.

MAREV Ankara Müzik Topluluğu Korosu 2011 yılında kuruldu.Kurulduğundan bu yana 3 konser veren Koro Ülkemizin ve Mardin’in zengin kültür mozaiğini şarkılara döküyor. Yurdumuzda konuşulan ve başta Türkçe olmak üzere Arapça,Süryanice(Aramice)İbranice,Rumca,Ermenice,ve Kürtçe dillerinde şarkılar seslendiren Koro Müziğe gönül vermiş Mardinli ,farklı kültür, inanç ve yaştaki kişilerin katılımından oluşuyor.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ-İSMAİL DİNÇEL


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00