MAREV ANKARA ŞUBESİ KADINLAR KOLUNUN DÜZENLEDİĞİ KERMESE YOĞUN İLGİ

MAREV Ankara Şubesi Kadınlar kolu Ankara`da eğitim gören Mardinli Üniversite Öğrencilerine Burs katkısı sağlamak amacıyla Birlik Mahallesi. 448. Cad. No: 10 Çankaya / Ankara Adresinde Bulunan MAREV Ankara Kültür Evinin 2.katında ``Mardin Konağı``nda Kerme

Gündem 4.11.2019 21:21:45 0
MAREV ANKARA ŞUBESİ KADINLAR KOLUNUN DÜZENLEDİĞİ KERMESE YOĞUN İLGİ


MAREV Ankara Şubesi Kadınlar kolu Ankara'da eğitim gören Mardinli Üniversite Öğrencilerine Burs katkısı sağlamak amacıyla Birlik Mahallesi. 448. Cad. No: 10 Çankaya / Ankara Adresinde Bulunan MAREV Ankara Kültür Evinin 2.katında ''Mardin Konağı''nda Kermes düzenledi.

 

MAREV Kadınlar Kolunun geleneksel hale gelen ve MAREV Ankara Şubesi 2.katında bulunan Mardin Konağı'nda düzenlediği  Kermese MAREV Ankara Şubesi Başkanı  ve Eski Ulaştırma bakanlarımızdan  İbrahim Aysoy,MAREV Ankara Şubesi  Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Özyardımcı,MAREV Kadınlar Kolu Başkanı Nebahat Aykaç,MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu,MAREV Kadınlar Kolu üyeleri ve Ankara'da yaşayan Mardinli kadınlar katıldı.

 

2019 son Kermesinde Ankara'da eğitim gören Mardinli Üniversite Öğrencilerine Burs katkısı sağlamak amacıyla  Çalışkan,Üretken ve Maheretli Mardinli hanımların yaptığı Mardin Yöresel yemeklerinden oluşan Sembusek,Etli Dolma,Kibe,Irok,Sarma ,Çiğ Köfte ,İkbebet,Harire ,gibi Mardin yöresel yemeklerinin  yanısıra  Mardin işi el emeği göz nuru ürünlerin satıldığı stantlar ile Mardin Bulguru,Nohut,Mercimek,Kurutulmuş Ürünler,Kişniş,Mardin Zeytini,Peksimet,Mardin Peyniri ve Mardin Çöreği(İkliçe) gibi yöresel ürünlerinin satıldığı stantlarda  Mardinli kadınlar,bir yandan ihtiyaçlarını karşılarken,bir yandan da ihtiyaç sahibi Mardinli Üniversite Öğrencilerine Burs katkısı sağlamanın mutluluğunu yaşadılar.

 

MAREV Ankara Şubesi Kadınlar Kolu Başkanı Nebahat Aykaç Kermes ile ilgili olarak Artuklu Haber'e yaptığı açıklamada şunları söyledi

 

 "Kermesimiz , Ankara'da Eğitim gören üniversitede okuyan  Mardinli öğrencilere burs sağlamak için düzenleniyor.  Öğrencilerimize gelir elde etmek amacıyla düzenlediğimiz bu kermes sonucunda emeği geçen tüm Kadınlar Kolu üyelerimize ve katkı sağlayan Mardinli  Heşehrilerimize katkıları ve katılımları dolayısıyla çok teşekkür  ediyorum''ifadelerini kullandı.

 

MAREV Kadınlar Kolu tarafından düzenlenen kermes  sonunda MAREV Kadınlar kolu üyeleri bir araya gelerek toplu Hatıra Fotoğrafı çekmesinin ardından Kermes sona erdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,54% 0,13
  • EURO

    34,87% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2434,65% 0,09
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36