MAREV ANKARA MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM BAHAR KONSERİ

MAREV Ankara Şubesi tarafından kurulan MAREV Ankara Müzik Toplululuğu Geleneksel hale gelen ?Bahar Konseri? düzenledi. Şef Hasan Demirkıran yönetimindeki koro Arapça,Kürtçe,Türkçe,Ermenice,Süryanice ve Zazaca dillerinde okuduğu ve dillerden düşmeyen

5.05.2019 10:38:14 0
MAREV ANKARA MÜZİK TOPLULUĞUNDAN MUHTEŞEM BAHAR KONSERİ

MAREV Ankara Şubesi tarafından   kurulan MAREV Ankara Müzik Toplululuğu Geleneksel hale gelen “Bahar Konseri” düzenledi. Şef Hasan Demirkıran  yönetimindeki  koro  Arapça,Kürtçe,Türkçe,Ermenice Süryanice ve Zazaca  dillerinde okuduğu ve dillerden düşmeyen  yöresel türkülerden oluşan konseri başarı ile sunarken, izleyicilere unutamayacakları harika bir gece yaşattı.

 

2 bölümden oluşan ve yaklaşık 3 saat süren MAREV Ankara Müzik Toplululuğunun  Geleneksel hale gelen “Bahar Konseri”ne Ankara'da yaşayan Mardinliler yoğun ilgi gösterdi.

 

Ankara Mardin Kültür Evi'nde düzenlenen Gecede sanatçılar koro ve solo olmak üzere Mardin yöresinin ölümsüz ve sevilen eserlerini yorumladılar. Konser sonunda MAREV Başkanı ve Eski Ulaştırma Bakanlarımızdan İbrahim Aysoy   şef ve koristleri tebrik ederek çiçek verdi.Başkan İbrahim Aysoy ayrıca gecenin sponsorluğunu üstlenen Mardinli İş Adamı Necdet Demir'in Annesinin rahatsızlığı dolayısıyla  geceye katılamaması nedeniyle   kardeşine Plaket ve çiçek vererek Bahar Konserine verdikleri destekten ce geceye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

2012 Yılında kurulan ve Bugüne kadar verdiği konserlerle dinleyicilerin haklı takdirini Kazanan ve Sanat Koordinatörlüğünü  MAREV Ankara Başkan Yardımcısı Muhittin Özyardımcı'nın Sanat Yürütme Kurulunu da Davut Oral,Aziz Şeren,Selahattin Ürün ve Mehtap Ölçen'in  oluşturduğu MAREV  Ankara  Müzik Topluluğunu bu yıl verdiği  Bahar Konserinde renkli görüntüler yaşandı.

 

 

Konserde Şef Hasan Demirkan eski Koro Şefi ve ''Nemrut'un Kızı'' Türküsünün Bestekarı Arif Çelik'i sahneye davet ederek,Ünlü türküyü Bestekarı Arif Çelik'in seslendirdiği ve duygulu anların yaşandığı anlarda izleyicilerden alkış tufanı koptu.

 

Ayrıca  MAREV Ankara Müzik topluluğunun Bahar Konserinin 2.bölümünün hemen başında sahneye davet edilen ve yöresel Kıyafetlerle Mardin'in Dünyaca ünlü Reyhani Oyun Havasını oynayan gençler konuklardan büyük beğeni topladı.

Konserin birinci bölümünde toplam 17 eser seslendiren ikinci bölümde de  10 eser seslendiren MAREV Ankara Müzik Topluluğu, korosu, konser boyunca seyirciler gerek oturdukları yerlerde gerekse boş buldukları alanlarda  Halay çekerek ve Oyun oynayarak Koronun seslendirdiği  eserlere  coşku ile eşlik etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00