MARDİNSPOR`DA 42 YILDIR ÇALIŞIYOR!

60 yaşındaki Şeyhmus Aras, 42 yıldır kulübe hizmet veriyor "Ameliyat olan eşimi hastanede bırakıp kampa gittim. Ömrümü bu kulübe verdim. Bu memleket sevgisi ve forma aşkı ile Mardinspor`un kapanması halinde hasta olurum"

Mardin 9.11.2014 12:47:41 0
MARDİNSPOR`DA 42 YILDIR ÇALIŞIYOR!

O Mardinspor`da malzemeci-aşçı-idareci 60  Yaşındaki Mardinspor`un Malzemecisi ve Mardinlilerin ve Tarftarların Şeho Lakaabını taktığı Şeyhmus Aras  18 Yaşından beri çalıştığı Mardinspor`un kapanması halinde kahrolacağını ve hasta olacağını açıkladı.Yıllardır Türkiye`yı Mardinspor takımı ile baştan başa gezen,Yaz kış demeden ,Mardinsporla yaşlana nve Taraftarlar tarafından çok sevilen Şeyhmus Aras çok endişeli...
60 yaşındaki Şeyhmus Aras, 42 yıldır kulübe hizmet veriyor "Ameliyat olan eşimi hastanede bırakıp kampa gittim. Ömrümü bu kulübe verdim. Bu memleket sevgisi ve forma aşkı ile Mardinspor`un kapanması halinde hasta olurum"
Mardinspor`un 1969 yılında kurulmasından 3 yıl sonra malzemeci olarak göreve başlayan ve personel açığı nedeniyle farklı görevler yürüten Aras, 42 yıl kesintisiz hizmet verdiği kulübünü kötü günlerinde de terk etmedi.

1, 2 ve 3. Lig`in ardından BAL Liginde mücadelesini sürdüren Mardinspor 2. Lig`de mücadele ederken maddi imkansızlık nedeniyle deplasmanda oynanan maça eşinin altınlarını satarak götüren Şeyhmus Aras, kulübe hem gönlünü hem ömrünü vermenin gururunu yaşıyor.
"Mardinspor sevdası gönlümde her yıl artarak devam etti, 18 yaşında tanıştığım Mardinspordan bir daha kopamadım"
Kulüpte asıl görevinin malzemeci olduğunu ifade eden Aras, ancak personel sıkıntısı nedeniyle çeşitli görevlerde bulunduğunu belirtti.

"Mardinspor sevdası gönlümde her yıl artarak devam etti" diyen Aras, bu nedenle zaman zaman ailesini de ihmal ettiğini dile getirdi.

"Ameliyat olan eşimi hastanede bırakıp kampa gittim" ifadesini kullanan Aras, kulübü de ailesi gibi gördüğü için vaktinin büyük bölümünü çocukları ve eşinin yerine kulüpte geçirdiğini vurguladı.

- "Eşimin altınlarını satıp takımı deplasmana götürdüm"
Aras, 1993 yılında 2. Lig`de oynayan takımının maddi nedenlerle Nevşehir deplasmanına gidemeyeceğini öğrendiğinde eşinden habersiz altınlarını satarak kulübe destek verdiğini anlattı.
Aras, şöyle dedi:

"Eşimin altınlarını satıp takımı deplasmana götürdüm. Kulüpte 30 aylık maaşım var. Başta Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal olmak üzere futbolun Ahmet Akça, Feyyaz Uçar ve Abdullah Matay gibi ünlü isimleriyle çalıştım. Birçok ünlü futbolcunun yolu bu kulüpten geçti. 42 yıl boyunca yüzlerce sporcu, onlarca yönetici ve hoca geldi geçti ben hala buradayım. Ömrümü bu kulübe verdim. Bu memleket sevgisi ve forma aşkı ile Mardinspor`un kapanması halinde hasta olurum."
Aras, gönül verdiği takıma herkesin sahip çıkmasını istedi.

- "Mardinspor`un bir parçası"
Mardinspor Kulüp Başkanı Mehmet Dağ da bugünlerde zor bir süreçten geçtiklerini kaydederek, maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı maçlara eksik çıktıklarını, kimi zaman deplasmandaki maçlara gitmekte zorlandıklarını söyledi.
Dağ, tarihi bir kulübün bu duruma gelmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirerek, bu zorluklara rağmen kulübün 42 yıllık çalışanı Aras`ın bir vefa örneği gösterdiğini anlattı.
Aras`ın emeğinin gözardı edilemeyeceğine işaret eden Dağ, şöyle konuştu:

"Çok sevdiğimiz Şeyhmus ağabeyimizle 42 yıllık mazimiz var. Şeyhmus abi Mardinspor`un bir parçası, Mardinsporla özdeşleşmiş artık. Beşiktaş `ın nasıl Süreyya ağabeyi varsa bizim de Şeyhmus ağabeyimiz var. Ona emekleri için sonsuz teşekkür ediyoruz."

- "Şeyhmus Aras olmadan Mardinspor olmaz"
Mardinspor`un eski kaptanı Beşir Çamurdaş ise, takımda yaklaşık 20 yıl top koşturduğunu ifade ederek, Aras`ın ise hala kulüpte görevini sürdürdüğünü anlattı.

Aras`ın kulüpte bir efsane haline geldiğine dikkati çeken Çamurdaş, "Ben takımda top koşturdum ve emekli oldum, o hala burada. Şeyhmus Aras olmadan Mardinspor olmaz" şeklinde konuştu.
Mardinspor`da top koşturan Hasan Sincar ise futbola Aras`ın sayesinde başladığını dile getirerek, tüm futbolculara emeği geçen Aras`ın kulübe gösterdiği vefanın örnek olduğunu kaydetti..!!!


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04