``MARDİNLİLERİ OTOGAR`A SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM``

Mardin Eski Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ,Mardin Otogar`ını Büyük zahmet ve Emeklerle yaptıklarını belirterek,Otagar`ın Mardinlilerin hizmetine sunmak için yapıldığını belirterek,Mardinli vatandaşları Otogar`a sahip çıkmaya çağırdı.

Mardin 28.08.2014 10:05:30 0
``MARDİNLİLERİ OTOGAR`A SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM``

Mardin Eski Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu ,Mardin Otogar`ını Büyük zahmet ve Emeklerle  yapabildikleriniı belirterek,Otagar`ın Mardinlilerin hizmetine sunmak için yapıldığını belirterek,Mardinli vatandaşları Otogar`a sahip çıkmaya çağırdı.

Mardin Eski Belediye Başkanı M.Beşir Ayanoğlu Yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi:

OTO-GAR HABERİNE İÇİM CIZ ETTİ 
Yerel haberlerde okudum. Mardin Oto-gar`ı Büyükşehir Belediyesi ve artuklu bld`since yezidiler için barınma yeri yapılacakmış. 
Bir çok kimse o oto-gar için düşüncesini açıkladı veya eleştirdi. Birde bu oto-garın yapımında ızdırabı ve çileyi çekene sormak gerek. Oto-garın kredisi için İler bankasına gitmediysek 10 defa gittik. Önce malzeme kredisi verdiler. İtiraz ettik yapım kredisine dönüştürmeleri için. Vermek istemediler bütün vekilleri devreye koyduk zar zor İller Bankasını ikna ettik. Proje çalışmasını 1 yıl sürdürdük. Iyi bir şey olması için. Yeri konusunda bütün otobüs firmaları ile görüştük . Yol geçişine uygun olduğu için firmalarda uygun gördü. Arsası belediyemize aittir. Kimseden alınmış değildir. O civarda da kimseden parayla belediyeye arsa alınmış değildir. Yenişehir`de bu yapıya uygun ve belediyemize ait böyle bir arsamız yoktu. Daha önce imar planında oto gar yeri ayrılan arsada jandarmaya tahsis edilmişti. Jandarma arsayı vermeye yanaşmadı. Oto gar bitirdikten sonra arsa tahsisi jandarmadan alındı tekrar Hazine`ye verildi bizde o alanı parka dönüştürüp Recep Tayyip Erdoğan parkını oraya yaptık. Yani o arsayı da parka dönüştürdük. 
Oto gar la ilgili dedikodu yapıldı eleştiriler yapıldı. işte oto garı bitirdik . İşletmesine çıkacağımız anda tekrar dedikodu başlayınca vaz geçtik. Şimdi de amacı dışında kullanılacak. Yazık. Yazık . Yazık. Mardin yine oto-Garsız kalacak. 
Halbuki yezidi konuklar için Yenişehir`de müstakil iki Apt kiralanıp bu iş çözülebilirdi. Bizim dönemde mülteci olarak gelen 200 `e yakın Afgan mülteciyi sağlık lojmanlarına yerleştirdik ve halen orda duruyorlar. Bu mültecilere hem biz hem valilik te yardım ettik. Keşke Büyükşehir bld side Apt kiralasa; valilikle, Afad ile ortaklaşa olarak ve yezidi konukları oraya yerleştirse, oto garı da işletmeye açıp otobüsçülerin kaldırımlardaki yolcu indir bindirme çilesini sona erdirse.
Eleştirenlere bir çift sözüm var. Bekara hanım boşamak kolay. Zoru başarmak önemli. Zor şartlarda kıt imkanlarla biz oto garı yaptık. Lütfen bu hizmetimizi kimse küçümsemesin. Yeri de uygun . Hem Yeşilli ye , hem Kabalaya. Hem Y.şehire, hem SIT alanına hitap ediyor. Midyattan gelen ve giden otobüslerde, Cizre`ye giden ve gelen otobüslerinde yol güzergahında. Üstelik çimento fabrikası yanından direk Ortaköy`e inecek ve bülbül köyünden geçecek yeni bir yol da yapılıyor bu yolda bitme aşamasında. Cizre`ye giden ve gelen otobüsler bu Yolu`da kullanabilecekler. Oto-Garın bir eksiği yoktu sadece kanal tahliye borusu yerleştirilecekti. Onu da su kanal idaresi yapabilir. Su hattı ve Elektiriği çekilmişti. Güçlü bir jenaretörü de vardır. 
Oto-Gar, asli amacına uygun olarak kullanılmalı. 
Mardinli hemşehrilerimi Oto-Gar`ına sahip çıkmaya davet ediyorum.``Dedi.

Ak Parti 1.Olağan Kongresine Mardin Delegesi olarak katılmak üzere Ankara`da bulunan Başkan M.Beşir Ayanoğlu ayrıca Telefonla,Genel Yayın Yönetmenimiz Abdullah Ortaç ile yaptığı Görüşmede,Mardin Otogarının büyük zahmetler ve Emek harcanarak tamamlandığını gerek yer seçimi,gerek se Projesi ile mükemmele yakın tamamlandığını ve ihaleye çıkmak üzere hazırlıkların tamamlanmasndan sonra Bazı Meclis Üyelerinin İhaleye itirazları sonucunda,İhaleyi ertelediklerini ancak Otogar`ın her şeyi ile hizmete hazır durumda Yeni Belediye Yönetimine teslim edildiğini ve Binanaın Suyu ve Elektiriği dahil herşeyinin hazır olduğunu belirterek,Belediye yönetiminin almış olduğu karardan vazgeçerek,Binanaın Otogar olarakMardinli vatandaşların kullanımına sunmasısın beklediğini açıkladı.

EskiBaşkan Ayanoğlu,altını çizerek,Ezidilerin barındırılmasına asla karşı olmadığını,ancak Barınma yerine karşı çıktığının altını çizdi.Daha önceki yıllarda Afgan misafirlerin barındırılması sıraında bira kiralanmak suretiyle bu sorunu çözdüklerini belirtenAyanoğlu,Mardin  Büyükşehir Belediyesinin de aynı yöntemi kullanarak Ezidi misafirlerin barındırılmasının daha uygun olacağını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

ÖZEL HABER


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04